magyarfutball.hu

Pécsi Dózsa SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.25, 20:28
    Váratlan, de megérdemelt pécsi győzelem
    Pécsi Dózsa— Újpesti Dózsa 1:0 (0:0)

    Pécs, 20 000 néző. Vezette: Emsberger (Vincze dr., Balla).

    Pécs: Rapp — Móritz dr., Maurer — Hernádi, Köves, Konrád I.,Kincses I. — Bérczesi, Máthé, Dunai dr., Daka.
    Edző: Kovács Imre.
    Újpesti Dózsa: Szentmihályi — Solymosi — Káposzta, Noskó, Dunai III., Zámbó — Fazekas, Göröcs, Nagy L. - Bene, Dunai II.
    Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Daka helyett Tüske a szünetben, Dunai dr. helyett Rádi a 70. percben, Fazekas helyett Juhász a 73. percben.

    Góllövő: Máthé (53. perc).

    Szögletarány: 9:4 (7:2) az újpestiek javára.

    Régen látott nagy közönség várta a csapatokat. Érdekes volt, hogy mindkét csapat tartott a másiktól. Az újpestiek vezetői arról beszéltek a mérkőzés előtt, hogy a sok utazás erősen megviselte a játékosokat.
    Nos, az első percekben frissek, lendületesek voltak az újpestiek és ekkor a pécsiek még szemmel láthatóan megilletődötten játszottak, tisztelték ellenfelüket. Az első veszélyes helyzet a pécsiek kapuja előtt adódott, Dunai II. labdáját Bene nagy lövéssel kapu mellé küldte. A pécsiek is észrevétették magukat, mindjobban játékba lendültek, az újpestiek kezdeti lendülete alább hagyott, a 30. percben Dunai III. bombája adott munkát Rappnak. A pécsiek kapusa szögletre tolta a labdát. Egy perccel később Solymosi elvétett egy labdát, Bérczesi szerezte meg, csak Szentmihályival állt szemben, de holtbiztos gólhelyzetben az újpestiek kapusába lőtt. A vendég csapat játékosai gyakran indokolatlanul reklamáltak. A pécsi védők nagyszerűen játszottak, nem engedték kibontakozni az újpestieket. Fazekas és Bene teljesen eltűnt a mezőnyben.
    Fordulás után az újpestiek néhány percig beszorították a pécsieket. Később azonban a pécsi lila-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az 52. percben Köves jól indította Hernádit, a hátvéd az alapvonalról középre gurított, Máthé jól eltalált labdáját Szentmihályi azonban menteni tudta. Nem sokkal később gólt ért el a pécsi csapat. Bérczesi vitte fel a labdát, Dunai III. a pécsi játékos beadását rosszul adta haza, Solymosi és Noskó késlekedett a beavatkozással, a szemfüles Máthé felismerte a helyzetet, rácsapott a labdára és négy méterről laposan, a vetődő Szentmihályi alatt a kapu jobbsarkába lőtt, 1:0 a Pécsi Dózsa javára. Az újpestiek még megpróbáltak újítani, kevés sikerrel. A pécsiek nagyszerűen küzdöttek. A 61. percben újabb góllövési lehetőség nyílott a pécsiek előtt. Máthé ügyesen átment az újpesti védőkön, de lövése nem sikerült. A 75. percben Bene szabadrúgása adott munkát a pécsiek kapusának. A 85. percben Dunai II. tört a pécsiek kapujára, Rapp azonban nagyszerű bravúrral avatkozott be a játékba és szögletre mentett.
    A pécsiek váratlan, de megérdemelt győzelmet arattak az eddig veretlen Újpesti Dózsa ellen. Az újpestiek csak az első negyedórában játszottak jobban a pécsieknél. A pécsi lila-fehérek győzelmének értékét nem kisebbíti, hogy ellenfelük fáradt csapat benyomását keltette. Az igazság az, ha a pécsi védelem nem játszik ilyen remekül, az újpestiek már az első negyedórában a maguk javára döntötték volna el a mérkőzés sorsát. A pécsi csapatból minden játékos elismerést érdemel, akarásáért, lelkesedéséért. A csapat legjobbjai: Rapp, Maurer, Móritz dr., dr. Dunai és Bérczesi voltak. Az újpestiek közül Szentmihályi és Göröcs játszott a legjobban.

    Dunántúli Napló, 1969. április 29.


     
  2. avatar: heimo
    2015.05.31, 10:38
    NB I. Tartalékbajnokság

    Pécsi Dózsa – Újpesti Dózsa 0:4 (0:0)
    Pécs, 9.15 ó., 10.000 néző, V.: Fenyvesi

    Pécs: Kollár-Révész,Udvarácz (Gyurina),Kincses II.-Kovács,Somogyvári-Hajdú,Konrád III.,Kocsis,Zombori,Tóth.
    Ú.Dózsa: Borbély-Komáromi,Horváth,Nagy F.-Hartyányi,Szini-Kolár,Kellner,Simon,Nyírő,Tóth A.

    Gólszerző: Nyírő,Tóth A.,Kellner,Simon.

    Az újpestiek végig erőteljesebben támadtak.

    Elvesztette veretlenségét az Újpesti Dózsa

    Az újpesti együttes fáradt csapat benyomását keltette – Nem ízlett Benééknek a sziklaszilárd pécsi védelem – A hazai csatárok hagyták ki ezúttal a nagyobb gólhelyzeteket – Móritz dr.-ral az élen elsősorban a pécsi játékosoké az érdem

    Pécsi Dózsa – Újpesti Dózsa 1:0 (0:0)
    Pécs, 11 ó., 20.000 néző, V.: Emsberger (Vincze dr.,Balla)

    Pécs: Rapp-Móritz dr.-Maurer,Hernádi,Köves-Konrád I.,Kincses I.-Bérczesi,Máthé,Dunai dr.,Daka. Edző: Kovács Imre
    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Solymosi-Káposzta,Noskó,Dunai III.,Zámbó-Fazekas,Göröcs,Nagy L.-Bene,Dunai II. Edző: Baróti Lajos

    Csere: Daka h. Tüske (szünetben), Dunai dr. h. Rádi (70p.), Fazekas h. Juhász (73p.).

    Gólszerző: 1:0 Máthé (53p.)

    Szögletarány: 4:9 (2:7)