magyarfutball.hu

Egri Dózsa SE - Újpesti Dózsa SC 1 : 4 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2019.11.29, 08:11
    képBulyovszky Miklós az NB I-ben az Egri Dózsa kapusa volt az NB I-ben.képEgy 1969-es csapatképen. Forrás: Labdarúgás (1969)
     
  2. avatar: heimo
    2015.08.10, 16:24
    1969. június 29.

    NB I. Tartalékcsoport
    Egri Dózsa- Újpesti Dózsa 0:0
    Eger, 15.45 ó., 1.000 néző, V.: Ludányi

    Eger: Landi-Szász,Fodor,Bóbita-Lóczi,Birincsik-Kőházi,Czeglédi,Bartha,Kovács S.,Balogh.
    Ú. Dózsa: Borbély-Komáromi,Horváth,Szini-Hartyáni,Simon-Nagy J.,Kolár (Meggyesi),Kellner,Nyírő,Tóth A.

    Az első félidőben a hazaiak, szünet után a vendégek kezdeményeztek többet. Az eredmény igazságos.

    A jól rajtolt vidéki újonccsapat jelenlegi legjobb együttesével várja a bajnokjelöltet, ahol csak Dunai Antal játéka kérdéses.

    - Le a kalappal a Dózsa előtt! Mint hátvéd, nem valami nagy örömmel játszanék a gyors, gólratörő lila-fehér csatársor ellen. Ráadásul a Dunai III., Göröcs, Zámbó hármas a középpályát is uralja. Az újpesti csapat megérdemelten lehet tavaszi rangelső. Sőt, ha nem nehezedik az újpesti játékosokra hármas , túlzott teher (válogatott,bajnokság,VVK), előnyük még nagyobb is lehetne. Az Eger aligha állíthatja meg az újpestieket… Tipp: 2. (Kárpáti Béla)

    Szünet után iskolajáték Egerben

    60 percen át kiegyensúlyozott volt a küzdelem – A vendégek egyenlítő gólja vitatható 11-esből esett – A hajrában ellenállhatatlanul rohamozott az újpesti támadósor

    Egri Dózsa- Újpesti Dózsa 1:4 (1:1)
    Eger, 17.30 ó., 8.000 néző V:Petri (Vincze dr.,Szávó)

    Eger: Bulyovszky-Kiss-Kárpáti,Berán,Winkler-Tátrai,Bánkuti,Kovács F.-Faliszek,Lakinger,Szűcs.
    Edző: Szusza Ferenc
    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Noskó,Bánkuti-Dunai III.,Göröcs,Zámbó-Fazekas,Bene,Nagy L.
    Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Nagy L. h. Dunai II. (65p.), Kovács F. h. Rajna (75p.)

    Gólszerző: 1:0 Bánkuti (12p.), 1:1 Solymosi (13p.-11-esből), 1:2 Bene (66p.), 1:3 Fazekas (76p.), 1:4 Dunai II. (85p.).

    Szögletarány: 7:7 (3:4)

    Kedvezőtlen időjárás fogadta Egerben az Egri Dózsa- Újpesti Dózsa mérkőzést. Egész nap zuhogott az eső, lehűlt a levegő. Mindez meg is látszott a látogatottságon: a vártnál kevesebben foglaltak helyet a lelátón, ahol vidáman lengett az Egerbe érkezett újpesti szurkolók sok lila-fehér zászlója.
    Az újpestiek öltözőjében nyugodtan készülődtek a játékosok, Baróti mester az ellenfél lebecsülésének veszélyére figyelmeztette fiait. Az egrieknél Szusza Ferenc, az egykori újpesti gólgyáros, vázolta még egyszer a követendő taktikát.
    Csúszós talajon kezdődött a játék. A 7. percben egri támadás végén Bánkuti nagy lövését a léc alól tolta szögletre Szentmihályi.
    Öt perc múlva gólt ért el a hazai csapat. Szücs futott fel a labdával, beadása átszállt az újpesti védőkön és Bánkuti védhetetlenül fejelt a jobb sarokba. 1:0 az Eger javára.
    A gólra heves újpesti támadások következtek. A 13. percben a kitörő Göröcs átesett Kárpáti lábán. A játékvezető büntetőt ítélt. Solymosi futott a labdának és laposan a bal sarokba vágta. 1:1. A közönség hosszasan tüntetett a vitatható ítélet ellen. Parázs hangulat alakult ki a pályán és a nézőtéren egyaránt. Faliszek pompás fejesét bravúrral nyomta szögletre Szentmihályi, majd a kitörő Szücsöt Göröcs felvágta. Az egriek 11-est vitattak, de Petri a 16-os vonal mellől rúgatott szabadot. Változatos, izgalmas, jó iramú volt a küzdelem. A 25. percben Göröcs lövése foglalkoztatta az egriek kapusát, majd Nagy L. közeli lövését tette ártalmatlanná Bulyovszky.

    Szünet után lankadatlan erővel harcoltak tovább a csapatok. Hol egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben. Az 50. percben Göröcs kapáslövése süvített el a léc fölött. Az 55. perctől fokozatosan fölénybe kerültek a vendégek. Szinte állandóan a hazai térfélen pattogott a labda, az egriek csak szórványos előretörésekkel kísérleteztek. Az újpesti fölény a 66. percben érett góllá. Dunai II. beadását Kiss szögletre mentette, Fazekas ívelte be a labdát és Bene közeli fejese akadálytalanul hullott a bal sarokba. 1:2. Rögtön utána a remekül játszó Göröcs az alapvonalon túlra futott a labdával, majd Dunai II. hibázott a kapu torkában. A 75. percben Solymosi nagy erejű szabadrúgása nyomán a labda átszállt a sorfalon, Bulyovszky azonban előrevetődve mentett.
    Egy perc múlva újabb újpesti gól következett. Berán rossz átadását Göröcs elcsípte, Fazekashoz továbbított és a szélső 10 méterről a jobb sarokba lőtt. 1:3.
    A 85. percben esett a vendégek negyedik gólja: Zámbó – Dunai II. adogatás végén Dunai II. közelről a jobb sarokba gurította a labdát. 1:4.

    ×××

    Az Újpesti Dózsában Szentmihályi biztos kezű őre volt a kapujának. A védelemben Solymosi keményen rombolt, a többieknek voltak kihagyásaik. A középpályások között találjuk a mezőny legjobbját a jubiláló Göröcs személyében, aki végig fáradhatatlanul szervezte az újpesti támadásokat. Bene és fazekas csak a végén nyújtott jó teljesítményt.

    Baróti Lajos: A II. félidőben mutatott játék alapján ilyen arányban is megérdemeltük a győzelmet.

    hmgy