magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.04, 19:33
    Aranyat érhet a komlói „kirándulás”

    Komlón szerepel az Újpesti Dózsa. A hazaiak csak egyszer maradtak alul otthonukban, s Újpestről is tisztes, 2:0- ás vereséggel távoztak. A jelek szerint a lila-fehérek feltartóztathatatlanul haladnak a bajnoki cím felé. És ezen az úton a Komló sem tudja megállítani Benééket.


    Csupán egyetlen kettes?

    Komló- Újpesti Dózsa. A Komló együttesében Földi helyett Egri kapja a 8-as mezt. Az Újpesti Dózsa nem változtat.

    - A Komló a döntetlenek csapata – jegyezte meg Baróti Lajos, a lila-dfehérek mestere. – A kapott gólok tekintetében sem állnak rosszul. Éppen ezért nehéz mérkőzés elébe nézünk. Döntetlennél rosszabb eredményre semmiképpen sem számítok.

    Szerintünk az Újpesti Dózsa a bajnoksághoz vezető úton ezt az akadályt is sikerrel veszi.


    1969. november 19.

    NB I. Tartalékcsoport

    Komló- Újpesti Dózsa 1:2 (1:1)
    Komló, 11.45 ó., 500 néző, V.: Lukács

    Komló: Szekeres-Fenyvesi,Göcsei,Szalai-Pintér (Fuchs),Pál-Kékesi,Garai,Bodai,Takács,Prokl.
    Ú. Dózsa: Borbély (Kenesei)-Komáromi,Horváth,Szini-Hartyáni,Simon-Hegyi (Kollár),Kellner,Juhász,Nyírő,Tóth.

    Gólszerző: Garai – Nyírő, Kollár.


    Az Újpesti Dózsa pontot „ajándékozott” a Komlónak

    Öngóllal szerzett vezetést a Dózsa és védőjátékos egyenlített

    Komló- Újpesti Dózsa 1:1 (0:0)
    Komló, 13.30 ó., 6.000 néző, V:Radó (Wottava, Bircsák)

    Komló: Erdősi-Kótai,Csordás I.,Makray,Lazaridisz-Ficzkó,Solymosi-Bordács,Egri,Korom,Csordás II.
    Edző: Lantos Mihály
    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Bánkuti-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Zámbó.
    Edző: Baróti Lajos

    Csere: Egri h. Merczel (szünetben)

    Gólszerző: 0:1 Ficzkó (83p.-öngól), 1:1 Kótai (86p.)

    Szögletarány: 3:9 (1:4)

    Az első percben Makray közeli fejesét Szentmihályi bravúrral védte. A másik oldalon Zámbó 16-osról küldött lövését Erdősi csak másodszorra kaparintotta meg. Az 5. percben Zámbó szépen elhúzott őrzője mellett, beadását Noskó 15 méterről fölé durrantotta. Egy ideig bátran támadott mindkét csapat, majd az Újpest 20 perces szellemes játéka következett. Csordás I. a kapu torkában nehezen mentett Bene elől. A 13. percben Solymosi, Egri adogatás után a fiatal csatár 14 méterről a jobb kapufa mellé gurított. A vendégek gyors indításokkal gyakran zavarba hozták a hazaiak védelmét. Így volt ez a 24. percben is, amikor Bene lövésénél (7 méterről) Erdősi spárgázva a jobb saroknál mentett.A 27. percben Göröcs legurított szabadrúgását Bene 18 méterről a felső lécre bombázta. A fővárosiak könnyed játéka sokszor zavart okozott a Bányászok kapuja előtt. A 30. percben Dunai II. 15 méterről a bal kapufát találta el. Fazekas beadása Csordás I.-ről a jobb kapufára perdült, a védők nehezen felszabadítottak. Nem sokkal később a komlói kapus 30 méterre kifutva, lábbal tisztázott. A 41. percben Fazekas labdájával Bene húzott kapura, de a 16-osról leadott lövése Erdősi lábáról szögletre perdült.

    Szünet után ismét komlói rohamok vezették be a játékot. Korom beívelt, Szentmihályi bent ragadt kapujában, Merczel azonban közvetlen-közelről elügyetlenkedte a helyzetet. Az 55. percben Dunai II. rácsapott egy hazaadásra, Erdősi merész vetődéssel hárított előle. A 64. percben gyors támadás futott a pálya közepén, Göröcs Bene elé tolta a labdát, de Bene jobb sarokba tartó lövése – 8 méterről – Erdősiről kiperdült. Két perccel később Dunai II. a 16-os sarkáról nagy erővel a léc mellé bombázott. A 80. percben Merczel ügyesen szöktette Csordás II.-t, a szélső az ötösről a léc mellé küldte a labdát. Az ellentámadás során Bene szinte lekopírozta a komlói csatár teljesítményét, a válogatott játékos is csúnyán mellé lőtt. A 83. percben sakk – matt helyzet alakult ki a komlói kapu előtt. A hazai védők kétségbeesetten próbálkoztak közbeavatkozni, de Fazekas pergetett labdája Ficzkóról a kapu jobb sarkába pattant. 0:1. A gól felrázta a hazaiakat, először Csordás II., majd Merczel hibázott óriási helyzetben. A lila-fehérek nem tudták felszabadítani a kapujukat, s a 86. percben a berobbanó Kótai, megunva csatártársai tehetetlenségét, a kapu jobb sarkába vágta az egyenlítő gólt. 1:1.

    ×

    Az Újpesti Dózsa védelmét nem állította nagy feladat elé a vérszegény komlói csatársor. Az első félidőben Bene, Fazekas és Zámbó adogatott tetszetősen, Göröcs csak a második félidőben nyújtotta azt, amit vártak tőle.

    Baróti Lajos: Örülök, hogy a bajnokság megnyerése szempontjából fontos pontot szereztünk.


    Baróti: Mi döntetlent akartunk

    - Miért nem bírt az Újpesti Dózsa a Komlóval? – kérdeztük Baróti Lajos mesteredzőtől.
    - Mert a hazaiak nagy akarattal küzdöttek, szervezetten játszottak, mi pedig mérsékelten. A Komló tizenkét mérkőzésen ért el döntetlent, s ez nem véletlen. Ért a védekezéshez.
    - A Dózsa viszont a góllövéshez. Mi volt az oka annak, hogy a gólkirályjelölt Bene, s a gólerős Dunai II. ezúttal nem talált a hálóba?
    - Kimaradt két-három nagy helyzet, miként az MTK ellen is. Rúgtunk három kapufát, s Erdősi nehéz lövéseket hárított. Különben sem a támadójátékra fektettük a súlyt, hanem a védekezésre.
    - Miért?
    - Abból indultunk ki, hogy számunkra a döntetlen jó eredmény, s ezt kell biztosítanunk. Ezért a csapat a szokásosnál több gondot fordított a saját kapu előterének őrzésére. A hátvédek szorosan fogtak embert, nem törtek előre, s a középpályások is jobbára visszamaradtak, nehogy a gyors ellentámadások meglepjék őket. Nem lazultunk fel, kifejezetten az egy pontra mentünk, mert ez számunkra tulajdonképpen már bajnokságot jelent. Az Egert biztosan legyőzzük, s ha a Csepel ellen balsiker érne bennünket, akkor sem lehet baj, mert a gólarányunk sokkal jobb, mint a Honvédé. ezt a bajnokságot már nem lehet elvenni az Újpesti Dózsától. Csaknem tíz év óta áhítoznak Újpesten az aranyéremre. És most sikerül!
    - Meg volt elégedve a játékosok küzdőszellemével?
    - Tartózkodóan játszottak, de megértem őket. Annyit adtak ki magukból, amennyi szükséges volt. Nem tehetek nekik szemrehányást amiatt, hogy nem győztek. Az MTK ellen mindenki példásan küzdött, sokat kiadott magából. Tíz nap alatt négy mérkőzést játszunk: MTK, Komló, Eger, Bruges. Az erőnket be kell osztani. Döntő a bajnoki cím elnyerése, s megkísérelni a Brugest kiverni a kupából. Ez nagy igénybevételt jelent! Feltehető, hogy Komlón erre is gondoltak a mieink, s kerülték a kemény összecsapásokat, tartózkodóak voltak, féltek a sérüléstől. Úgy vélem egyébként, hogy a forduló legnagyobb meglepetése nem az volt, hogy a mi csapatunk csak döntetlenre volt képes Komlón…


    Népsport, Képes Sport

    hmgy