magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Budapesti Honvéd SE 2 : 2 16:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 17:21
    Ú. DÓZSA—HONVÉD 2-2 (1-2)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács, Tóth — Kisznyér, Kardos — Szebegyinszky (Sarlós, 73. p.), Steidl (Herédi, 60. p.), Törőcsik, Fekete, Ambrus.
    Honvéd: Andrusch — Détári, Kerepeczky, Tóth — Nagy, Sikesdi (Gyimesi, 70. p.) — Bodonyi, Garaba, Gere, Dajka (Esterházy, 70. p.), Sallai.

    Népstadion , 25 000 néző. Jv.: Nagy B.

    Rejtély, hogy a gyönyörű, napsütéses időben, pompás pályán miképpen lehet olyan álmosan botorkálni labdázás közben, ahogy hosszú perceken át tették a két csapat játékosai. Csupán két futballista ösztökélése hatott: Törőcsiké, aki nélkül nem volt újpesti támadás és Dajkáé, aki mesteri labdákat adott, s ráadásul gólt is szerzett.

    Eleinte a lilák kezdeményeztek, de aztán rákapcsolt a Honvéd, és átvette a vezetést. Az Ú. Dózsa gólját Szebegyinszky szerezte, miután Feketétől önzetlen labdát kapott. Aztán Dajka fejesénél Szendrei kapus reagálás közben megcsúszott, és — gól lett a vége. Ezután újra Dajka következett: a 16-oson belül végrehajtott hidegvérű csele után Gere szerzett vezetést a Honvédnak.

    A második félidőben küzdelmesebb lett a játék, Détári gólhelyzetben félénksége miatt hibázott, majd Kisznyér majdnem 30 méterről ritkán látott szabadrúgásgóllal egyenlített. Tovább tartott a küzdelem — grundjelleggel —, a játékosok nagy része a labda körül nyüzsgött, de az eredmény már nem változott. (2-2.)

    Gól: Szebegyinszky (18. p.), Dajka (32. p.), Gere (40. p.), Kisznyér (68. p.).


    Népszabadság, 1983. szeptember 11.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 17:03 (szerk.: 2016.11.27, 17:03)
    Füttykoncert a „rangadón”

    Ú. Dózsa—Bp. Honvéd 2—2 (1—2)
    Népstadion, 25 ezer néző, vez.: Nagy B.

    Gólok: Szebegyinszky, Kisznyér, illetve Dajka, Gere.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács, Kardos, Tóth — Ambrus, Szebegyinszky (Sarlós, 76. p.), Steidl (Herédi, 60. p.) — Kisznyér, Töröcsik, Fekete.
    Bp. Honvéd: Andrusch — Kerepeczky, Nagy, Garaba, Tóth — Sikesdi (Gyimesi, 69. p.), Sallai, Détári, Gere — Bodonyi, Dajka (Esterházy, 69. p.).

    Csalódást okozott a bajnoki tabella első és második helyezett csapatának összecsapása. Nem láthattunk látványos támadásokat, szép megoldásokat, a játék küzdőjellege is csak időnként domborodott ki. Szebegyinszky szerzett vezetést a Dózsának, miután a piros-fehér védőktől visszapattant hozzá a labda (1—0). A másik oldalon Dajka mellett elaludt a lilák védelme és a válogatott játékos fejes góllal egyenlített (1—1), sőt egy kapu előtti kavarodás után Gere már a Honvédot juttatta előnyhöz (1-2).

    Szünet után sem javult a színvonal, mindkét együttes sok hibával, pontatlanul futballozott. A Dózsa Kisznyér szabadrúgásgóljával egyenlített (2—2). A mérkőzés végén a csapatok gyenge teljesítménye miatt a közönség kifütyülte a játékosokat.


    Népszava, 1983. szeptember 11.