magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Pécsi MSC 2 : 1 10:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 21:52 (szerk.: 2016.11.27, 21:57)
    Ú. Dózsa—PMSC 2-1 (2-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Kovács B., Kovács J., Sarlós, Tóth — Ambrus (Herédi, 87. p.), Kardos (Szebegyinszky, 56. p.). Steidl — Fekete, Törőcsik, Kisznyér.
    PMSC: Bodnár — Kónya, Toma, Róth, Brezniczky — Lutz, GalLai, Czérna (Réfi, 61. p.), Lórincz — Nagy (Schulteisz, 82. p.). Mészáros.

    Megyeri út, 4000 néző. Jv.: Divinyi.

    Az időjárás miatt a matiné mérkőzésen is be kellett kapcsolni a villanyvilágítást, s az Ú. Dózsa — szurkolói szerint — azért szerzett magabiztos vezetést, mert volt vízijártasságija. A zuhogó esőben és a ködben úgy indult a találkozó, hogy gólzáporos győzelmet arat a lila-fehér csapat. Ebből csak a zápor maradt. Igaz, Bodnár „gondoskodó” volt. mert előbb Tóth — különben remekbe szabott — lövését segítette a hálóba. Erre mondják, hogy csúszós talajon csak öklözni lehet, mert különben úgy jár a kapus, mintha vizes szappant akarna megfogni. Aztán Fekete lövésénél perdült ki a labda Bodnár kezéből, Törőcsik menetrendszerűen érkezett, és máris: 2-0.

    A szünet után az Ú. Dózsa kényelmes tempóra váltott, a pécsiek pedig nagyon igyekeztek, így egy nagyon szép szabadrúgás-kombináció után Mészáros szépített, s ez lett a végeredmény, mert Fekete gólját a bíró érthetetlenül érvénytelenítette (2-1).

    Gól: Tóth (6. p.), Törőcsik (27. p.), Mészáros (70. p.).


    Népszabadság, 1983. november 29.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 21:45 (szerk.: 2016.11.27, 21:46)
    A kapushibák főszerepet játszottak

    Ú. Dózsa-PMSC 2-1 (2-0)
    Megyeri út, 4000 néző. V.: Divinyi.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Kovács B., Kovács J., Sarlós, Tóth — Ambrus (Herédi a 87. percben), Kardos (Szebegyinszky az 56. percben), Steidl — Fekete, Törőcsik, Kisznyér.
    Edző: Temesvári Miklós.

    PMSC: Bodnár — Kónya, Toma, Róth, Brezniczky — Lutz, Gallai, Czérna (Réfi a 61. percben), Lőrincz — Nagy (Schulteisz a 82. percben), Mészáros.
    Edző: Rónai István.

    Még csak javában ízlelgették egymást a csapatok, máris a pécsiek hálójába jutott a labda. A 6. percben Kisznyér baloldali szöglete után Tóth J. a 16-os vonalról laposan kapura lőtt. Bodnár vetődött, a vizes füvön felgyorsult labdára, úgy tűnt simán az övé lesz aztán mégis maga mögé ejtette. (1-0). A következő percek legérdekesebb eseménye: a délelőttöt meghazudtoló félhomály miatt bekapcsolták a reflektorokat. A 23. percben Mészáros ügyesen kiugrott, Kovács J. az utolsó pillanatban szögletre szerelte. A 27. percben újabb gólt szerzett az Ú. Dózsa. Fekete a 16-oson belülről kapásból kapura lőtt, Bodnár balszerencsésen éppen Törőcsik elé ütötte a labdát, és az újpesti csatár néhány lépésről a hálóba emelt (2-0). Tíz perc múlva újra Fekete célozta meg a PMSC kapuját, Bodnár vetődve az alapvonalon túlra mentett. A 38. percben Gallai is, Mészáros is szépíthetett volna, de hibáztak.

    A második játékrész első feljegyezni valója: Gallai cselgáncs mozdulattal lebirkózta Steidl-t, sárga lapot kapott érte. Az 58. percben Steidl kígyózott át a vendégvédelmen, önzetlenül Szebegyinszky elé tálalt, ő viszont nagy helyzetben Bodnárt találta telibe. A 67. percben egy rafinált Törőcsik-lövést védett a pécsi kapus. Három perc múlva szépített a PMSC. Lőrincz fellökése miatt szabadrúgáshoz jutottak a piros-feketék Szendrei kapujától 20 méterre. Lőrincz a sorfal fölött az „élősövényt” jobbról megkerülő Mészáros elé emelt, aki 7 méterről Szendrei mellett a kapu közepébe lőtt. (2-1). A 75. perc érdekes jelenetet hozott. Bodnár egy beadást maga mögé ejtett, a még levegőben lévő bőrgolyót Fekete a hálóba pöccintette, Divinyi játékvezető azonban nem adta meg a gólt. Három perccel később Kónya becsúszó szerelése rossz ütemű volt, Steidl átesett a védő lábán, a pécsi fiúnak túl szigorúan sárga lapot adott a bíró. A záróakkord: a 89. percben Fekete hátulról felrúgta Mészárost, sárga lap járt érte.

    Minden vereség fájó valamiért, de a pécsiek szempontjából a mostani különösen az. Elsősorban azért, mert nem volt rosszabb ezen a délelőttön a PMSC az Ú. Dózsánál. A mezőnyben végig egyenrangú partnernek bizonyult, csakhogy a kapushibák miatt az egyébként halványan játszó újpestiek az első félidőben két gólos vezetésre tettek szert. Innen, a padlóról próbáltak feltápászkodni a piros-feketék, de csak szépítésre futotta erejükből. A közepes iramú és színvonalú mérkőzés egy volt azok sorában, amelyeket a PMSC azért vesztett el, mert nem az a típusú csapat, amelyik bármikor fordítani tud vert helyzetből.

    Temesvári Miklós: — Megérdemelten nyertünk, kár, hogy a második félidőben kiengedett a csapatunk.

    Rónai István: — Két gól előnyt adtunk a Ú. Dózsának. A mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt nekünk több helyzetünk akadt. A gólok kapushibákból estek.


    Dunántúli Napló, 1983. november 28.
     
  3. avatar: heimo
    2016.11.27, 21:25
    Ú. Dózsa—PMSC 2—1 (2—0)
    Megyeri út, 4000 néző, v.: Divinyi.

    Gólok: Tóth J., Törőcsik, illetve Mészáros.


    Népszava, 1983. november 29.