magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Ferencvárosi TC 1 : 0 17:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.01.31, 21:44 (szerk.: 2017.01.31, 21:49)
    Ú. DÓZSA—FTC, Népstadion, 17.45. Jv.: Pádár.

    Újabban a lilák is kiszámíthatatlanok, még egy mérkőzésen belül is változó a teljesítményük. A Rába ellen (2-1) például az első félidőben remekül játszottak, a szünet után viszont egyáltalán nem futballoztak. És bár képességeikben felülmúlják a ferencvárosiakat, a szurkolók többségének nyilvánvalóan erős támogatását élvező zöld-fehérekkel szemben csupán negyvenöt perces játék aligha lesz elég a sikerhez.


    Népszabadság, 1987. április 11.

    Ú. DÓZSA—FTC 1-0 (0-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Schneider, Kardos, Kovács, Kecskés — Kozma, Herédi, Steidl — Schróth (Eszenyi, 67. p.), Rostás (Sulija, 83. p.), Katona.
    FTC: Zsiborás — Hámori, Bús, Strausz, Keller — Bánki, Kincses, Takács (Kvaszta, 46. p) — Fischer (Dzurják, 70. p.), Pölöskei, Dukon.

    Népstadion, 15 000 néző. Jv.: Pádár.

    Elszomorítóan rossz mérkőzés volt, mégsem lehet azt mondani, hogy nem érte meg végignézni. Az Újpest ugyanis olyan gyönyörű góllal győzött, amilyet még jó játék esetén is csak ritkán remélhetnek a szurkolók. Kecskés nem csupán észrevette, hogy Kozma magára maradt az ötös túlsó sarkánál, hanem pontosan a fedezet lábára is ívelte a labdát a bal oldalról, s a hálás játékostárs nagyszerű kapáslövéssel továbbította a „rövid” sarokba a harmincméteres átadást (1-0). Az FTC híveit azonban még ez a látványos mozzanat sem kárpótolhatta a kilencven perc túlnyomó részének unalmáért, így a ferencvárosiak közül is csak kevesen emlegették: alakulhatott volna másképpen is ez a találkozó. A kezdet kezdetén tudniillik Strausz az újpesti gólszerzőéhez hasonló zavartalansággal kísérelhette meg a kapura lövést, de — centiméterekkel sem távolabbról, mint Kozma — a felső lécet találta el. Ezután viszont — a mérkőzés nagyjelenetét kivéve — semmi sem történt a pályán, legfeljebb a feltűnően sokszor, és inkább a lilák kárára tévedő Pádár játékvezető ítéletei keltettek izgalmat az esernyők alatt. Beharangozónkban azt írtuk: a jobb képességű újpestieknek mindössze negyvenöt perces játék aligha lesz elég a sikerhez (mint az előző fordulóban a Rába ellen). Tévedtünk: a fontos győzelemhez néhány másodpercnyi valódi futball — egyetlen akció — is elég volt.

    Gól: Kozma (59. p.).


    kép

    A forduló legszebb jelenete (még ha nem is a képen látható Zsiborás kapus szempontjából): az újpesti Kozma nagy lövése a Ferencváros hálójában.

    Népszabadság, 1987. április 13.