magyarfutball.hu

Szeged SC - Újpesti Dózsa SC 0 : 4 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.22, 06:41 (szerk.: 2022.04.19, 09:40)
    Utoljára az elmúlt évi emlékezetes Vasas elleni osztályozó mérkőzésen jelent meg ennyi néző ebben a stadionban - és akkor is lógó orral távoztak a szegedi nézők. Nem kis meglepetésre az újpestiek olyan bátran támadtak és időnként kifejezetten szellemesen futballoztak, hogy a BEK-ellenfél, az olasz SSC Napoli jelen levő megfigyelője is elismerően csettintett a találkozó végén. Mindjárt a mérkőzés elején a vendégek léptek fel támadólag és már a 17. percben vezetést szereztek. A remek formában játszó Eszenyi sorra fektette el a Tisza-parti védőket, s remek szólója után az üres kapuba helyezte a labdát (0:1). Mindenki arra számított, hogy a szegediek végre föltolják sisakjuk rostélyát, s heves rohamozásba kezdenek. Nem így történt. Továbbra is a fővárosi csapat akarata érvényesült a pályán, s fölényük Kecskés jóvoltából a 31. percben gólban öltött testet. Ekkor cserére szánta el magát Szalay István, a szegediek vezetőedzője, ám ez sem rázta föl együttesét. Az első játékrész utolsó előtti percében esett újabb újpesti találat megpecsételte a vendéglátók sorsát.

    Szünet után mit sem változott a játék képe, a szegediek továbbra is vergődtek, míg a fővárosi együttes tagjai elegánsan futballozva a remek napot kifogó Kecskés jóvoltából tovább növelték előnyüket. A látottak alapján az Újpest ilyen különbségű győzelme is megérdemelt.

    A címvédő Ú. Dózsa ezzel kilenc pontos, s feljött az 5. helyre, míg a Szeged maradt ötpontos, de egy hellyel lejjebb csúszott a tabellán, immár csak a kilencedik.

    mti