magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Veszprémi SE 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.07, 19:39
    1990. augusztus 19. vasárnap (tud)

    Debreceni VSC - Veszprém 2:2 (1:0)

    Debrecen, 8000 néző, V: Kurmai
    gólszerzők: Tulba (32. p.), Vancsa (60.), illetve Szeibert (50.), Rugovics (87.)
    sárga lap: Tulba (83.), illetve Rugovics (18.), Bognár (65.), Csík (73.)
    jók: Nagy L., Plókai, Sándor, Tulba, illetve Bimbó, Szécsi, Bognár, Rugovics

    Debreceni VSC:
    Mező - Moldván, Nagy, Plókai, Balogh - Horváth (Márton 75. p.), Vancsa, Sándor, Csiszár - Tulba, Ulveczki (Szilágyi 41. p.)

    Veszprém:
    Végh Z. - Végh T., Bimbó, Csík, Szécsi - Csomai, Bognár, Kelemen (Sántha 74. p.) - Rugovics, Szeibert, Handel (Süle 74. p.)

    A 11. percben Ulveczki tisztán kapott a baloldalon egy átadást, de a 10 méterre kifutó Végh Z. felszedte előle a labdát. A 14. percben egy jobboldali beadás után Kelemen az ötös sarkánál ugrott volna fel fejelni, de Moldván hátulról buktatta, s Kurmai tizenegyest ítélt. Szeibert félmagas, baloldalra tartó lövését Mező kivédte. A 24. percben Ulveczki ismét gólt szerezhetett volna, három gyors, pontos adogatás után az ötösön kapta a labdát, az még Végh Z. kezéről is leperdült, de a debreceni csatár ,,hazaadott,,. A 31. percben Handel jobboldali beadását Szeibert a jobb kapufára fejelte. A következő percben Sándor indított egy debreceni akciót, a védőkről lepattanó labdát Tulba 14 méterről a bal alsó sarokba lőtte (1:0). Utána Ulveczki csaknem a saját kapujába talált, hazaadását Bognár elcsípte, s Nagy az 5 méterről leadott lövésbe belevetődve szögletre mentett.

    A második félidő elején váratlanul egyenlített a Veszprém. Baloldali szöglet után kavarodás volt a DVSC kapuja előtt, és Szeibert közelről a hálóba talált (1:1). Egy debreceni támadás végén, a 60. percben a védőkről többször kipattant a labda, és Vancsa közelről gólt lőtt (2:1).

    Ezt követően a veszprémiek nem akartak középkezdéshez felállni, azt vitatták ugyanis, hogy a labda a lyukas külső hálóról került a kapuba. A partjelző és a játékvezető egyértelműen gólt ítéltek. A mérkőzés befejezése előtt, a 87. percben gyors szabadrúgásból indított veszprémi támadás után előbb a kapufára pattant a labda, majd Rugovics a DVSC hálójába lőtt (2:2).

    Jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthatott a nagyszámú közönség. Igen harcosan, letámadásos taktikával rukkolt ki a hazai csapat, és a játék képe alapján győzelmet érdemelt volna.

    MTI