magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Békéscsabai Előre FC 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.12.22, 22:55 (szerk.: 2021.12.22, 23:14)
    Egy távoli bomba döntött
    Kispest-Honvéd FC - Békéscsabai Előre FC 1-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Kispest, Bozsik-stadion, 3000 néző
    V.: Molnár L. (Vavika, Nagy II J.)
    KISPEST-HONVÉD: Brockhauser 0 — Csábi 6 — Plókai 6, Kovács 5 — Szabados 4, Pisont 5, Márton 6, Halmai 5, Duró 6 — Fischer 5, Negrau 6. Edző: Martti Kuusela
    BÉKÉSCSABA: Horváth 6 — Szenti 5, Usmajev 5, Fabulya 6 — Mracskó 6, Vancea 5, Csató 6, Kasik 5, Váczi 5 — Fodor 4, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József.
    Csere: Fodor helyett Gricajuk (-) a 62., Negrau h. Hamar (-) a 74., Vancea h. Szarvas (-), Fischer h. Orosz (-), mindketten a 80. percben.
    Gólszerző: Márton az 56. percben.
    Sárga lap: Fabulya (Fischer fellökéséért) a 65., Usmajev (Hamar földretaszításáért) a 86. percben.
    Szögletarány: 8:3 (4:0) a Kispest-Honvéd javára.

    A sípszó előtt a két csapat és a szurkolók egyperces néma tisztelgéssel adóztak a hazai csapat egykori utánpótlás edzőjének, Longa Ferencnek emlékére, aki a napokban 60 éves korában elhunyt.

    Már a 3. percben veszélyeztettek a házigazdák, amikor Plókai ívelt a jobb oldalról, a félpálya közeléből a békéscsabai 16-oson belülre, ahol Negrau megszelídítette a labdát, ám mielőtt kapura szúrta volna, Fischer közbekotnyeleskedett: 8 méterről belsővel a bal alsó sarkot vette célba, de a kitűnő ütemben kivetődő Horváth mentett.
    A túloldalon Mracskó húzott el a jobb szélen, majd a büntetőterületen belül érkező Kulcsárhoz továbbított, aki Fodort választotta. A csatártól mindenki beadást várt, ő azonban egy óriási testcselt követően laposan visszagurított az éppen lendületből felfutó Csató elé, aki futtából célzott - Brokhauser rendhagyó mozdulattal kiütötte a középre tartó labdát.
    A 19. percben Pisont bal oldalról ível a rövid sarok felé szögletet, ahol Kulcsár nemcsak megelőzte Negraut, hanem majdnem saját kapujába fejelte a labdát.
    A félidő lefújása előtt Halmai Pisont elé tálalt, a kerület „királya” igazítás nélkül rászúrta a labdát, amely alig kerülte el a bal alsó sarkot.
    A szünet után az 56. percben Szabados Mártonhoz továbbított, aki 18 méterről ballal kapura lőtt, és a blokkolni próbáló Fabulyán enyhén megcsúszó labda - Horváthot is becsapva és megkerülve - a jobb felső sarokba vágódott, 1-0.
    A gól után tíz perccel Duró a balösszekötő helyéről célzott, ám Horváth ezúttal bravúrral vetődve hárított.
    A 80. percben egy hosszú előreívelést Hamar sarokkal tett Márton elé, a középpályás 11 méterről kapásból alig lőtt a bal sarok mellé.
    A folytatásban újabb nagy hazai helyzet: Pisont a 16-os jobb oldaláról csavarta középre a labdát, ahol Kovács Ervin még azt is megnézhette, hogy melyik sarkot választja, végül Horváthba lőtt.

    Mély talajon, hűvös időben fogadta a fővárosi csapat a viharsarkiakat, ennek ellenére tavasziasan, frissen kezdtek a csapatok. Rövid tapogatózás után a Honvéd vette át az irányítást, s akár az elején megszerezhették volna a vezetést. Ennek elszalasztása viszont a vendégeket nyugtatta meg, akik fölismerhették, hogy a házigazdák nem tévedhetetlenek.
    A békéscsabaiak igyekeztek megszűrni a középpályán kibontakozó Honvéd-támadásokat, ami az első játékrészben jobbára sikerült is, mert a piros-feketék egyre kevesebbet aktivizálták magukat, és a párharcokat is könnyen feladták. A békéscsabaiak még labda nélkül is sokat futottak, űzték-hajtották a házigazdákat, s az emberfogást, a területvédekezést a kívánalmak szerint váltakozva és kitűnően alkalmazták. A folytatásban hasonlóan játszott a Kispest, nem véletlen, hogy szurkolói füttykoncertbe kezdtek.
    A fordulás után viszont egy harcosabb Honvéd lépett a pályára. A békéscsabaiak egyre inkább beszorultak, de továbbra is hittek és bíztak abban, hogy 0—0-al kihúzhatják.
    Jött viszont Márton kitűnően eltalált lövése, ami segítette a házigazdákat, viszont a vendégek kénytelenek voltak kitámadni, olykor kockára téve védelmük stabilitását. Ha támadtak is, igazán nem voltak veszélyesek kapura, és a fellazult Békéscsaba ellen egyre formásabb támadásokat vezettek a kispestiek. Az utolsó negyedórában már csaknem Horváth kapuson múlott, hogy 1-0 maradt a végeredmény.
    Korántsem fogható a mérkőzésre, hogy nagy iramú és magas színvonalú volt, a hazaiak a két pontnak örülhettek, míg a békéscsabaiak tervezett tisztességes helytállása a szoros eredményben realizálódott.

    Nyilatkozatok
    Martti Kuusela:
    — Az első félidőben széllel szemben játszottunk, talán ezért is volt pontatlanabb az összjátékunk. A szünetben láthatóan csalódottak voltak a fiúk, de én megnyugtattam őket: a széltől segítve biztosan nyerünk a második félidőben, így is lett.
    Nem futballoztunk jól, de a két pont bent van a zsákban, és ez a lényeg.
    Pásztor József:
    — Küzdött a csapat, de több jó teljesítmény kellett volna ahhoz, hogy bravúrt hajtsunk végre. Az első félidőben egyenrangú partnerek voltunk, ám támadóink bátortalanul játszottak, nem hitték el, hogy lehetne keresnivalónk. Jellemző, ha egy kis csapat nagyobb tudású ellenfél otthonában gólt kap, általában vereséget szenved. így jártunk mi is.
    (Borókai)

    2. Kispest-Honvéd 16 10 3 3 25-15 23
    ...
    7. Békéscsaba 16 5 6 5 20-19 16

    Békés Megyei Hírlap, 1993. február 22.
    képA kispesti Negrau gólt ugyan nem szerzett a Békéscsaba ellen, de néha komoly zavart okozott a védelemben. Ké­pünkön Szenti mellett húz el. (Farkas József felvételei)képA bikaerős Ádi meggyőzőbb Orosznál. (Mracskó és Negrau - bbsz)képFischer egy emelettel feljebb.

    Nemzeti Sport, 1993. február 21.; 22. és 23.(Arcanum DT)
    képKét pillanat a Bozsik-stadionból. Szentivel szemben Negrau vezeti a labdát, Fabulya kíséri figyelem­mel. képMajd Kulcsár próbálja meg­akadályozni Kovács Ervin táma­dásszövését. képMartti Kuusela le­génysége biztosan veszi az aka­dályokat, a Békéscsaba ellen csak az okozott némi csalódást,hogy csupán egyetlen gól szüle­tett a találkozón. A Kispest-Honvéd sok helyzetet alakított ki, de csak Márton Gábor hatalmas lövése jutott a Békéscsaba kapujába. Ezzel a győzelemmel a kispes­tiek megközelítették a vezető vá­ci együttest. Kispest-Honvéd - Békéscsaba 1-0 (0-0).

    Labdarúgás, 1993. március (Arcanum DT)