magyarfutball.hu

Újpesti TE - Debreceni Vasutas SC 3 : 3 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.19, 16:43
    1993. november 6. szombat (MTI)

    Újpesti TE - Debreceni VSC 3:3 (2:1)

    Megyeri út, 2500 néző, V: Kiss G.
    gólszerzők: Véber (32. p. - tizenegyesből), Tomka (44.), Egressy (63.), illetve Sándor T. (33., 55.), Gracsov (73.)
    sárga lap: Egressy (65.), illetve Horváth B. (71.)
    piros lap: Egressy (71.)
    jók: Molnár, Szanyó, illetve Dombi, Sándor T.

    Újpesti TE:
    Praj - Aczél - Molnár, Füzesi - Tomka, Kozma, Véber (Túri 63.), Szlezák - Belvon (Horváth P. 86.), Szanyó, Egressy

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Balogh J., Gojan, Pető - Dombi, Sándor Cs., Sándor T., Kondás, Madar - Gracsov (Tóth A. 88.), Radu

    Újpesti támadásokkal indult a mérkőzés, de a Debrecen két kontrája nagyobb veszélyt jelentett kapura. Az hamar kiderült, hogy a pálya mély talaja nem alkalmas folyamatos, gyors játékra, helyenként ugyanis tócsákban állt a víz. A 13. percben Pető 25 m-es szabadrugását tolta fölé Praj. A 19. percben jött az első veszélyes UTE-helyzet, Egressy bal oldali begurítását a védők elvétették, Szanyó a 11-es ponton csinált egy cselt, majd kevéssel lőtt mellé. Továbbra is a hazaiak maradtak támadásban. A 30. percben Füzesi távoli bombáját elnézte Horváth B., de szerencséjére a labda mellészállt. Egy perccel később 11-eshez jutott az Újpest. Egy hosszú kiugratásra Egressy rajtolt, megtolta a labdát a kapus mellett, majd elesett. A játékvezető büntetőt ítélt, de a debreceni hálóőrnek nem adott lapot. A büntetőt Véber értékesítette (1:0). Nem sokáig örülhetett a vezetésnek az UTE. A 33. percben Sándor T. 17 m-ről óriási bombát zúdított a kapu közepébe, úgy, hogy a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé (1:1). A 44. percben védelmi hibából szerzett újabb gólt a lila-fehér gárda. Kozma emelt az előretörő Tomka felé, Gojan könnyedén elrúghatta volna a labdát, de a sáros talaj megtréfálta, így Tomka elvetődve 14 m-ről Horváth B. hasa alatt a kapuba gurított

    Fordulás után szintén védelmi hiba segítette egyenlítéshez a Debrecent. Füzesi megcsúszott a 16-os előtt, Sándor T. azonnal lecsapott a labdára és 14 m-ről laposan a kapuba lőtt (2:2). A 60. percben a vendégek is 11-eshez jutottak: a villámgyors Dombi lábát Aczél csak elhúzni tudta, a büntetőt Sándor T. lőtte, de gyenge lövését Praj kifogta. Így 2:3 helyett rövidesen 3:2 lett az eredmény. A kitámadó vendégek között ugyanis Véber indította Egressyt, a csatár bevezette a 16-oson belülra a labdát, majd a bal oldalról, éles szögből nagy gólt lőtt (3:2). Tíz perc múlva jött az újabb fordulat, Egressy kakaskodott Horváthtal és mivel már volt egy sárgája, a bíró kicsit késve ugyan, de felmutatta neki a piros lapot. Az emberelőnyt gyorsan kihasználva egyenlített a DVSC, Dombi száguldott el sokadszor a jobb oldalon, beadását Gracsov gyönyörű csukafejessel küldte a kapuba (3:3). Az utolsó tíz percre már mindkét csapat elfáradt, és inkább csak arra ügyeltek, hogy ne kapjanak újabb gólt.

    Az első húsz percben csak ismerkedtek egymással, s a pályával a csapatok ezután viszont gólokban gazdag, fordulatos, jó mérkőzést vívtak egymással, amely a labdarugás minden szépségét felsorakoztatta.