magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - Békéscsabai Előre FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.02.06, 13:26
   
 2. avatar: heimo
  2015.06.06, 20:26
  1994. október 1. Újpesti TE-Novabau- Békéscsaba 2-2 (0-1)
  Megyeri út, 9.000 néző V:Puhl

  UTE: Praj-Bérczy,Füzesi,Molnár-Jenei,Kozma,Véber,Egressy,Szlezák-Belvon (Horváth P.,80p.),Wukovics.
  Edző: Garami József
  Baji - Usmajev - Csató S., Kovács T. - Zahorán, Fodor, Major L. - Csató J., Horváth L. - Szarvas (Dávid, 90.), Kulcsár (Kiss J., 63.). Edző: Pásztor József

  Gólszerző: 0-1 Csató J. (29p.), 0-2 Kiss (64p.), 1-2 Bérczy (65p.), 2-2 Jenei (70p.).

  sárga lap: Bérczy (72.), Belvon (80.) illetve Csató J. (14p.), Major L. (26.), Usmajev (49.).

  Az Újpest az eddigi nyolc forduló alatt száz százalékos teljesítményt nyújtott, s ezzel begyűjtötte a maximális 24 pontot. A gólarányuk is igen jó, többször győztek nagy gólkülönbséggel. A Békéscsaba is a tabella élcsapatai között szerepel, a találkozó előtt a negyedik helyen állt. A papírforma természetesen újpesti sikert ígért, de a Békéscsaba bármikor képes lehet jó teljesítményre, továbbá feldobhatja őket a szerdai, az orosz Kamisin elleni UEFA Kupa-találkozón megszerzett győzelem. Megnehezítheti a dolgukat, hogy két meghatározó játékosuk, Váczi és Mracskó nem játszhat. A mérkőzést az a Puhl Sándor vezette, aki a múlt héten beteget jelentett, s ezért nem vállalta el a Vasas – Pécs összecsapás bíráskodását.

  A találkozó előtt egyperces gyászszünettel tisztelegtek az Újpest egykori kiváló labdarúgója, a 79. életévében elhunyt Tóth György és az Újpest egyik legnagyobb támogatója, Schuch József halála előtt.

  Az első félidő kezdetén gyorsan támadásba lendült az Újpest és mezőnyfölényt harcolt ki. A 11. percben Véber labdáját Wukovics fejelte 10 méterről kapura, de Baji ezt biztosan fogta. A 20. percben Kozma gurított le egy szabadrúgást Egressynek, aki azonban jóval mellé lőtt. Támadgatott az ÚTE, de olyan helyzetet, amelyból gólt lehetett volna rúgni, nem alakítottak ki. A békéscsabaiak visszafogottan játszottak, de ez nem csoda, hiszen mostanában életveszélyes dolog kitámadni az Újpest ellen a Megyeri úton, ezért a szokásos kontra játékukat játszották. A 25. percben Szarvas előtt adódott helyzet, 14 méteres lövését Praj fogta. Két percre rá Véber lőtt kapura 20 méterről, de ez Bajinak nem okozott gondot. A 29. percben Csató J. vállalt egy 20 méteres nagy bombát, Praj ugyan beleért a lövésbe, de az így is utat talált a kapu bal oldalába (0-1). A bekapott gól még jobban serkentette a fővárosiakat, akik megállás nélkül támadtak, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. A félidő végére kicsit leült a játék, főképp a középpályán harcoltak a csapatok.

  A második félidőben ismét támadásba lendült a fővárosi gárda, de Véber, Egressy és Wukovics ekkor gyengébben játszott, mint ahogy azt az utóbbi időben megszokhattuk tőlük. A békéscsabaiak beszorultak a saját 16-osukra, védelmük azonban ekkor még jól állta a rohamokat. Az 59. percben az előrehúzódott Bérczy fejelt nem sokkal fölé, majd két perccel később Jenei küldött kapura egy nagy lövést, amit azonban Baji védeni tudott. A 64. percben Csató J. passzolt Fodorhoz, aki az egy perce beállt Kiss J.-hez továbbított, ő gyorsan meghálálta a bizalmat, és 8 méterről a kapuba talált (0-2). Egy perccel később szépíteni tudott az Újpest. Wukovics fejese találta el a kapufát, a védők nem tudtak felszabadítani, és Bérczy 6 méterről a kapu bal oldalába helyezett (1-2). Nem sok idő kellett az egyenlítéshez sem. A 71. percben Kozma szöglete után a jobb oldalon helyezkedő Jenei 14 méterről, kapásból hatalmas gólt lőtt (2-2). A győzelem megszerzése érdekében továbbra is egyfolytában támadott az ÚTE. A fővárosi játékosok teljesítménye is sokat javult az első félidőhöz képest. A 86. percben Kozma 25 méteres szabadrúgása a kapufát találta el, a győztes gólt azonban nem tudták megszerezni a fővárosiak. Ezzel első pontjukat vesztették el az idei bajnokságban.

  A találkozó képe alapján igazságos eredmény a döntetlen, mert bár az Újpest többet támadott, a Békéscsaba nagyon okosan játszott és kitűnően védekezett.