magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Újpesti TE-Novabau 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.01.28, 10:18
   
 2. avatar: heimo
  2015.06.07, 14:34
  Szerdán teljes fordulót rendeznek a labdarúgó NB I-ben. A legérdekesebb összecsapásnak a Békéscsaba-Újpest mérkőzés ígérkezik. (A találkozót a TV 2 közvetíti.)

  A két lila-fehér csapat egyformán 1-1-es döntetlent ért el a legutóbbi fordulóban. Ám míg az ÚTE hazai pályán veszített pontokat a BVSC-vel szemben, addig a békéscsabaiak debreceni pontszerzése jó eredménynek számít. Ősszel éppen Pásztor József legénysége volt az, amelyik megállította Kozmáék győzelmi sorozatát. A Megyeri úton már 2-0-ra vezettek, mégis meg kellett elégedniük a döntetlennel (2-2).

  Az újpestiek hátránya öt pont a vezető Ferencvárossal szemben. Így egy esetleges viharsarki vereség könnyen azt eredményezheti, hogy le kell mondaniuk bajnoki álmaikról.

  1995. május 10. Békéscsaba- Újpesti TE-Novabau 0-0
  Békéscsaba, 7.000 néző V:Vágner

  Békéscsabai EFC: Baji - Mracskó, Csató J., Szenti, Kasik (Dobi 90.) - Fodor, Csató S., Major, Horváth - Vlaicu, Kulcsár (Földes 69.). Edző: Pásztor József
  UTE: Szűcs-Molnár,Urbán,N’Doumbe (Füzesi,5p.)-Jenei,Kozma,Véber,Egressy,Szlezák-Belvon (Szanyó,74p.),Tiefenbach. Edző: Garami József

  sárga lap: Jenei (40.), Vlaicu (71p.)

  Ideális labdarúgó időben a csabaiak nagy lendülettel kezdtek. Az 5. percben egy kapu előtti kavarodásnál N,Doumbe megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A folytatásban Horváth, majd Szenti lövése kerülte el a vendégek kapuját. A másik oldalon Tiefenbach távoli lövése adott munkát Bajinak. A hazaiak mezőnyfölényt
  harcoltak ki, de a 16-osnál elfogyott a tudományuk. A 16. percben Kulcsár fejesét ütötte ki remek érzékkel Szűcs. A 25. percben újabb Tiefenbach-lövést védett Baji. Alábbhagyott a csabaiak lendülete, az újpestiek is vezettek néhány, a kapura azonban veszélytelen akciót. Párperces fővárosi fellángolás után újra a csabaiak vették át az irányítást, de nem tudták áttörni a vendégvédelmet, távoli lövésekre pedig nem vállalkoztak. A 40. percben Fodor közeli fejesét ütötte nagy bravúrral a mezőnybe Szűcs.

  A második félidőben a fővárosiak feladták védekezőtaktikájukat, gyors adogatásokkal vezették a támadásokat. A csabaiak viszont lassan játszották át a középpályát, így a vendég lila-fehér védők rendre felszabadítottak. Az 56. percben Véber távoli lövését szögletre ütötte Baji, majd a 62. percben Jenei keresztbe lőtt labdájáról maradtak le a csatárok. Nem sokkal később Tiefenbach lövése kerülte el a jobb felső sarkot. Mindkét csapat játékosai elfáradtak, egyre több hiba csúszott a teljesítményükbe. A 72. percben Horváth 20 méteres szabadrúgása után Szűcs szögletre ütötte a labdát. A 80. percben bal oldali szöglet után Vlaicu távoli lövését védte ismét Szűcs. A másik kapunál Egressy lövését lábbal vágta ki a mezőnybe Baji. Az utolsó 10 perc sok hibával tarkított mezőnyjátékkal telt el.

  Nagy akarással, de elég sok hibával játszott mindkét csapat. Az első félidő a csabaiak fölényével telt el, de gólt nem sikerült elérniük. A második játékrészben már az újpestiek voltak némi fölényben, de mindkét csapat labdarúgói eredménytelenek voltak, így végül is reális eredmény született.