magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Újpesti TE-Novabau 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.28, 10:18 (szerk.: 2021.07.01, 19:23)
    Tovább tart a góliszony
    Békéscsabai Előre FC - UTE-Novabau 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 7 ezer néző
    V.: Vágner (Varga L., Ring)
    Békéscsaba: Baji 7 — Szenti 5, Csató S. 6, Csató J. 5 — Mracskó 6, Fodor 6, Major 4, Horváth 5, Kasik 5 — Kulcsár 5, Vlaicu 6. Edző: Pásztor József
    Újpest: Szűcs 8 — Molnár 6, Urbán 6, N’Doumbe 0 — Jenei 6, Kozma 5, Véber 5, Egressy 4, Szlezák 5 — Tiefenbach 6, Belvon 5. Edző: Garami József
    Csere: N'Doumbe helyett Füzesi (5) az 5., Kulcsár h. Füldes (-) a 69., Belvon h. Szanyó (-) a 73., Kasik h. Dobi (-) a 90. percben.
    Sárga lap: Jenei (eldobta a labdát) a 40., Vlaicu (reklamálásért) a 71. percben.
    Szögletarány: 13:5 (6:1)

    A mérkőzés előtt dr. Petróczy Gábor megyei sportigazgató és Schneider István a Békéscsaba elnökségi tagja ajándékkal köszöntötte Mracskó Mihályt és Horváth Lászlót. Mindkét csabai játékos 150. első osztályú mérkőzésén lépett pályára az Újpest ellen.

    A 2. percben Kulcsár pörgetett alig a jobb kapufa mellé.
    A 6. percben Szenti bal oldali nagy partdobását Major félfordulásból, kapásból, 8 méterről kapura emelte, Szűcs a léc alól szögletre tornázta a labdát.
    A 10. percben Tiefenbach a 16-os jobb sarkáról vette tűz alá a kaput, ám Baji kiöklözte a labdát a bal sarok elől.
    Aztán Mracskó beemelését Fodor túl lágyan fejelte kapura, így Szűcs könnyű zsákmánya lett.
    A 16. percben Mracskó újra a 16-os sarkáról lőtt be, most viszont Kulcsár fejelt élesen kapura, ám Szűcs bravúrral kiütötte a labdát.
    A 25. percben Véber labdájából a leshatáron kiugró Tiefenbach 8 méterről laposan megcélozta a bal alsó sarkot, de Baji a helyén volt.
    Aztán Belvon bal oldali beadásszerű lövését húzta le Baji.
    A 41. percben Kasik bal oldali szabadrúgása élesen becsavarodott, Fodor 5 méterről a kapura bólintott, Szűcs azonban reflexszerű mozdulattal kibokszolta a labdát.

    A szünet után az 57. percben Véber váratlan, félmagas, lefelé csapódó lövését Baji szögletre ütötte.
    Öt perccel később Molnár labdáját az erősen kisodródott helyzetben lévő Jenei az üres kapu előtt keresztben ellőtte.
    A 72. percben a békéscsabaiak szabadrúgáshoz jutottak, 17 méterre az újpesti kapuval éppen szemben: Horváth óriási erejű lövését a vetődő Szűcs szögletre tolta.
    A 75. percben Tiefenbach 17 méteres félerős lövését fogta Baji.
    A túloldalon egy jobb oldali szöglet végén Fodor fejelt egészen közelről kapura, de Szűcs óriási érzékkel kiöklözte a labdát.
    Ismét az újpesti kapusnak akadt dolga, amikor Vlaicu kapáslövését tolta ki, az ellentámadásból pedig Egressy lövését hárította lábbal Baji. kép
    Csató Sándor emelkedik magasra és fejel a labdába az újpestiek gyűrűjében. Számtalan helyzetet dolgoztak ki a csabaiak, mégis bele kellett törődniük a döntetlenbe. (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Miként tavasszal oly sokszor, most is egy teljesen új szerkezetű Békéscsaba lépett pályára, ami betudható annak, hogy a korábbi öt helyett most már hétre növekedett a sérültek száma. Miután Usmajev Debrecenben combizomhúzódást szenvedett, Csató Sándor került a leghátsó posztra közvetlen Baji elé. Nem volt számára idegen ez a hely sem, hiszen a korábbi években olykor már kapott hasonló feladatot.
    Nos, az alaposan megváltoztatott Békéscsaba ettől függetlenül harcosan lépett pályára, és az első percektől óriási lendülettel támadtak, gyakran zavarba hozták a vendég lila-fehérek védelmét. Igaz, N’Doumbe korai kiválása is megzavarta a fővárosiakat, de inkább az elemében lévő Fodor és Mracskó fűzte fel a védőket, a két román légiós Kulcsár és Vlaicu pedig egyre-másra helyzetbe került, megtornáztatva ezzel Szűcs kapust.
    Egy idő után végleg leszűkítették a játékteret a házigazdák, szinte csak az UTE térfelén pattogott a labda, a vendégek csak szórványos kontrákra hagyatkoztak a gyors Belvon és Tiefenbach okozott időnként fejtörést a csabai védelemnek.
    A második félidő új játékot hozott. Az Újpest bátrabb lett, a Békéscsaba egy kicsit visszaállt, mintha csak kivárásra játszana. Ettől viszont kiegyensúlyozottabb lett a találkozó és mindkét kapu gyakrabban került veszélybe. Ám, hiába jött meg a csatárok lövőkedve, a két kapus remekül állta a lövések útját.Földes, illetve Szanyó beállítása új színt hozott a játékba, de ők sem váltották meg csapatukat.
    Így igazságos pontosztozkodás történt lila-fehér csapatok rangadóján.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József a Békéscsaba edzője:
    — Jól kezdtünk, miénk volt az első játékrész. Sok helyzetet kidolgoztunk ez idő alatt, a szünet után azonban kiegyenlítődött a játék, az Újpest alaposan feljavult, mi pedig nem tudtunk újítani. Ezért igazságos a döntetlen.
    — Szünet után mintha nem uralta volna a középpályát a csapat...
    — Így van. S ez azért van, mert Major nem arról nevezetes, hogy szétfutná a pályát. Vlaicun látszott még, hogy stresszben van, ezért hamarabb elfáradt, mert jobban kellett figyelni a társaira. Horváth pedig fejben fáradt el. De nemcsak ez az ok, hiszen az Újpest nagyon jól visszaállt, és nehéz ilyen csapat ellen játszani. Hiába volt öt olyan szögletünk, amiből gól is születhetett volna, a szerencse sem pártolt mellénk. Ha viszont gólt érünk el, nyilván kijött volna az Újpest is és akkor még jobb meccset játszhattunk volna.
    — Zsinórban éri el a döntetleneket a csapat. Mi ennek az oka?
    — Tudom, hogy nem sokra megyünk az egy pontokkal, jobb lenne nyerni, de azok a játékosok mostanában nem remekelnek, akik a korábbi találkozókon gólokat szereztek. Ráadásul a kispadon sincs olyan játékos, aki lendítene az együttesen. De küzd, harcol a csapat, s bízom benne, hogy lesz még olyan szériánk, mint volt korábban. De most is lényegesnek tartom, hogy az Újpest nem játszott túl bennünket.
    Garami József, az UTE edzője:
    — Az első játékrészben a Békéscsaba volt a jobb, a szünet után viszont magunkhoz tértünk. Voltak helyzeteink is, köztük két nagy lehetőség. De az eredmény bármi lehetett volna. Ettől függetlenül a döntetlen reális.
    — Elégedett a látottakkal?
    — Sem a játékkal, sem az eredménnyel.
    (Gyurkó Mihály, Jávor Péter)

    2. Újpesti TE 24 13 6 5 53-26 45
    ...
    5. Békéscsaba 9 11 4 34-24

    Békés Megyei Hírlap, 1995. május 11.
     
  2. avatar: heimo
    2015.06.07, 14:34
    Szerdán teljes fordulót rendeznek a labdarúgó NB I-ben. A legérdekesebb összecsapásnak a Békéscsaba-Újpest mérkőzés ígérkezik. (A találkozót a TV 2 közvetíti.)

    A két lila-fehér csapat egyformán 1-1-es döntetlent ért el a legutóbbi fordulóban. Ám míg az ÚTE hazai pályán veszített pontokat a BVSC-vel szemben, addig a békéscsabaiak debreceni pontszerzése jó eredménynek számít. Ősszel éppen Pásztor József legénysége volt az, amelyik megállította Kozmáék győzelmi sorozatát. A Megyeri úton már 2-0-ra vezettek, mégis meg kellett elégedniük a döntetlennel (2-2).

    Az újpestiek hátránya öt pont a vezető Ferencvárossal szemben. Így egy esetleges viharsarki vereség könnyen azt eredményezheti, hogy le kell mondaniuk bajnoki álmaikról.

    1995. május 10. Békéscsaba- Újpesti TE-Novabau 0-0
    Békéscsaba, 7.000 néző V:Vágner

    Békéscsabai EFC: Baji - Mracskó, Csató J., Szenti, Kasik (Dobi 90.) - Fodor, Csató S., Major, Horváth - Vlaicu, Kulcsár (Földes 69.). Edző: Pásztor József
    UTE: Szűcs-Molnár,Urbán,N’Doumbe (Füzesi,5p.)-Jenei,Kozma,Véber,Egressy,Szlezák-Belvon (Szanyó,74p.),Tiefenbach. Edző: Garami József

    sárga lap: Jenei (40.), Vlaicu (71p.)

    Ideális labdarúgó időben a csabaiak nagy lendülettel kezdtek. Az 5. percben egy kapu előtti kavarodásnál N,Doumbe megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A folytatásban Horváth, majd Szenti lövése kerülte el a vendégek kapuját. A másik oldalon Tiefenbach távoli lövése adott munkát Bajinak. A hazaiak mezőnyfölényt
    harcoltak ki, de a 16-osnál elfogyott a tudományuk. A 16. percben Kulcsár fejesét ütötte ki remek érzékkel Szűcs. A 25. percben újabb Tiefenbach-lövést védett Baji. Alábbhagyott a csabaiak lendülete, az újpestiek is vezettek néhány, a kapura azonban veszélytelen akciót. Párperces fővárosi fellángolás után újra a csabaiak vették át az irányítást, de nem tudták áttörni a vendégvédelmet, távoli lövésekre pedig nem vállalkoztak. A 40. percben Fodor közeli fejesét ütötte nagy bravúrral a mezőnybe Szűcs.

    A második félidőben a fővárosiak feladták védekezőtaktikájukat, gyors adogatásokkal vezették a támadásokat. A csabaiak viszont lassan játszották át a középpályát, így a vendég lila-fehér védők rendre felszabadítottak. Az 56. percben Véber távoli lövését szögletre ütötte Baji, majd a 62. percben Jenei keresztbe lőtt labdájáról maradtak le a csatárok. Nem sokkal később Tiefenbach lövése kerülte el a jobb felső sarkot. Mindkét csapat játékosai elfáradtak, egyre több hiba csúszott a teljesítményükbe. A 72. percben Horváth 20 méteres szabadrúgása után Szűcs szögletre ütötte a labdát. A 80. percben bal oldali szöglet után Vlaicu távoli lövését védte ismét Szűcs. A másik kapunál Egressy lövését lábbal vágta ki a mezőnybe Baji. Az utolsó 10 perc sok hibával tarkított mezőnyjátékkal telt el.

    Nagy akarással, de elég sok hibával játszott mindkét csapat. Az első félidő a csabaiak fölényével telt el, de gólt nem sikerült elérniük. A második játékrészben már az újpestiek voltak némi fölényben, de mindkét csapat labdarúgói eredménytelenek voltak, így végül is reális eredmény született.