magyarfutball.hu

2006.02.10 Szűcs Lajos Pápán folytatja pályafutását

Szerződésének felbontását kérte pénteken délután a Ferencváros labdarúgócsapatától Szűcs Lajos, mivel Pápáról kapott ajánlatot. Mint elmondta, a családjára is gondolnia kellett, ezért hagyta ott az Üllői utat és a bizonytalanságot.

A zöld-fehérek kapusa írásban adta át erre vonatkozó kérését Tepszics Ignác sportigazgatónak. A háromszoros válogatott labdarúgó szerződése 2006. június 30-ig szól az FTC-vel, emellett egy plusz évre opciós joga volt a hosszabbításra.

"Szerződésemben szerepelt egy pont, amely lehetővé teszi a távozásomat, ha megkeres egy másik csapat. Imádom, szeretem a Ferencvárost, de jelenleg annyira kilátástalan a klub helyzete, hogy családos emberként úgy éreztem, váltanom kell" - válaszolta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Szűcs, akit éppen a délutáni edzés előtt értünk utol.

"A Lombard FC tulajdonosa, Bíró Péter úr hosszú távon számol velem, korrekt szerződést kínált. Két és fél évig Pápán folytatom a pályafutásomat."

A 32 esztendős, ferencvárosi nevelésű hálóőr hat és fél éve állt a zöld-fehérek szolgálatában. Előtte az Újpestben és a német Kasierslauternben szerepelt.

Gellei Imre a Ferencváros vezetőedzője a csapat honlapján elmondta, hogy Kemenes Szabolcs lesz mostantól az első számú kapus, míg Komora László a tartalék.

A Pápának eddig három kapusa volt: Dombai András tizenegy, Erdélyi Miklós és Deli Zoltán két-két találkozón védett az ősszel.