magyarfutball.hu

2009.06.28 A ZTE távozója: Senki nem mondta, hogy miért nem kellek

Mint arról korábban beszámoltunk, Szamosi Tamástól elköszönt a ZTE együttese. A rutinos balhátvéd a zte.hu-nak adott nyilatkozatában elárulta, mostanáig senki sem szólt neki, hogy miért kell távoznia a kék-fehér együttestől. Szamosi azonban nem kesereg, szeretné folytatni pályafutását.

- Pénteken, a sajtótájékoztató után tudtam meg, hogy Csank János nem számít rám a továbbiakban. A dolog érdekessége, hogy ez a sajtótájékoztatón miért nem hangzott el. A döntés teljesen váratlanul ért. A szakmai stáb részéről senki nem állt oda elém közölni a döntést és indoklását. Ez a mai napig nem történt meg. Ha a szakítás szakmai indokok alapján történt, azt teljes mértékben el tudom fogadni, viszont az emberi oldala méltánytalan velem szemben. Talán ennél többet érdemeltem volna.... Ha valaki a Haladás-mérkőzés után, vagy a nyári szünet alatt közli velem, hogy nem számítanak rám, az sokkal emberibb lett volna, így viszont nagyon nehéz helyzetbe hoztak - nyilatkozta Szamosi a zte.hu-nak.
A 34 éves játékos elismeri, hogy gyorsasága megkopott az utóbbi időkben, ám a ZTE-ért érzett alázatára és hozzáállására nem lehetett panasz.
- Sokat hallottuk a Kocsárdi Gergővel ezeket a kritikákat, ami teljesen jogos, hiszen mind a ketten 34 évesek vagyunk. Viszont azt ne felejtse el senki, hogy ebben az évben is tevékeny részesei voltunk a 4. helyezés elérésében. Lehet, hogy a sebességünk lelassult, viszont az erőnlétünk, hozzáállásunk és alázatunk a játék iránt kimagaslott a csapatból.
Szamosi azonban szeretné folytatni pályafutását, még ha az idő rövidsége nem is neki kedvez.
- A lehetőségeim az idő rövidsége miatt nagyon behatároltak. Mindenképpen szeretném folytatni a karrieremet. A szurkolóknak csak köszönettel tartozom, úgy érzem az évek alatt sikerült kivívnom az elismerésüket és szeretetüket. A közös emlékeket soha nem felejtem, pályafutásom legszebb évei voltak ezek - üzent a szurkolóknak Szamosi a zte.hu oldalán.