magyarfutball.hu

2020.07.14 Stieber Zoltán hazaigazolt Újpestre!

Az idősebbik testvért talán keveseknek kell bemutatni, a válogatottban 26-szor szerepelt és ki ne emlékezne az Eb nyitómérkőzésen szerzett góljára Ausztria ellen. A 31 éves Zoli nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, saját nevelés, az újpesti utánpótlásból került az Aston Villa csapatához, de játszott a német első osztályban, míg a tavalyi szezon elején tért haza a washingtoni D. C. United csapatától. A bal és a jobb oldalon is bevethető 175 centiméter magas szélsőt a jövőben 10-es mezben láthatjuk a pályán.
kép
Öccse, aki karrierje elején hasonló utat járt be, mint bátyja, ugyancsak a mi utánpótlásbázisunkon nevelkedett, innen igazolt ő is az Aston Villa akadémiájára. A 28 esztendős András a legutóbb évben a Budaörs együttesében lépett hétről-hétre a gyepre, és 23 találkozón 7 góllal segítette volt klubját, ami posztját tekintve elég jó teljesítménynek mondható, a középpálya szinten minden területén bevethető 181 centis játékostól.

Így nyilatkoztak a szerződés aláírása után:

S.Z: „Nagyon örülök, hogy sikerült aláírnom Újpestre, nagyjából 15 év után kerültem újra a klub kötelékébe. Külön boldoggá tesz, hogy az öcsémmel egy csapatban tudok remélhetőleg minél többet játszani majd. Bízom benne, hogy segíteni tudom a klubot mind a pályán, mind azon kívül.”

S.A.:” Én is nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem Újpestre. 2 évet töltöttem itt mielőtt kiigazoltam Angliába. Mindkettőnk nagy álma volt, hogy egyszer egy klubban játszhassunk, talán utoljára gyerekkorunkban jött ez össze, de felnőtt szinten most először adatik erre lehetőség.”

Új játékosainknak sikeres és lila-fehér eredményekben gazdag szereplést kívánunk. Hajrá, Lilák!