magyarfutball.hu

2017.08.09 Stiber Zoltán a DC Unitedhez igazolt!

Stieber Zoltán néhány napja már a DC Uniteddel edz, hétfőn erről fotót is közölt a Washington Post egyik újságírója. Azóta megszületett az egyezség, így a washingtoni klub bejelenthette, hogy megszerezte a 28 éves magyar játékost a Kaiserslauterntől.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy magas szintet képviselő, a pályafutása csúcsán lévő, német élvonalbeli tapasztalattal bíró magyar válogatott játékost sikerült megszereznünk – idézi a DC United honlapja Dave Kaspert, a klub általános igazgatóját. – Zoltán technikailag képzett játékos, aki támadásban több poszton használható, kiváló a labdatartásban, sok helyzetet alakít ki, és kilencven percen át képes kivenni a részét a védekezésből és a támadásból egyaránt.”

A felek tehát megegyeztek egymással, Stieber klubváltásának véglegesítéséhez már csak az úgynevezett nemzetközi átigazolási tanúsítványra és a P1 vízumra van szükség.

Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy Stieber új klubja legjobban fizetett játékosa lesz. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) és Sallói Dániel (Sporting Kansas City) mellett ő lesz a harmadik magyar légiós az MLS-ben.

Az 1995-ben alapított washingtoni együttes a bajnokságot négyszer, a kupát háromszor nyerte meg, jelenleg viszont sereghajtó az MLS 11 csapatos Keleti főcsoportjában.