magyarfutball.hu

2021.05.06 Spandler Csaba bekerült a Magyar Válogatott keretébe!

A tavaszi világbajnoki selejtezőkhöz hasonlóan két játékosunkat hívta be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Marco Rossi szövetségi kapitány. A június 11-én kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra harminc futballista kezdheti meg a felkészülést, a kiválasztottak közé ezúttal Spandler Csaba és Tóth Balázs került be – előbbire először esett az olasz tréner választása.

„Nagyon fel vagyok dobva, amikor meghallottam a hírt, majd’ kiugrottam a bőrömből. Az edzés után hívtak fel az MLSZ-ből, aztán rajtam volt a sor, telefonáltam a feleségemnek, a szüleimnek, a családomnak, mindenki rettentően boldog volt. Hogy mi lesz a válogatott összetartásán? Erről még korai lenne beszélni, egyelőre barátkozom a gondolattal…” – kommentálta a nagyszerű hírt középső védőnk.

Tóth Balázs immár másodszor készülhet a legjobbakkal, a tavaszt remek formában végigvédő szőke hálóőrnek Gulácsi Péterrel, Dibusz Dénessel és Bogdán Ádámmal kell megküzdenie a végleges keretbe kerülésért.

„Legutóbb az volt a célom, hogy úgy teljesítsek az edzéseken, hogy a szövetségi kapitány legközelebb is bizalmat szavazzon – úgy néz ki, ez sikerült. Most négy kapust hívott be Marco Rossi, egyikünk valószínűleg ki fog maradni a végleges Eb-keretből. Nagyon keményen bele fogok állni a munkába, és mindent megteszek annak érdekében, hogy ne én legyek a kimaradó.”

Spandler Csabán és Tóth Balázson kívül egykori akadémistáink közül a Freiburgban, illetve NK Osijekben remeklő Sallai Roland és Kleinheisler László is ott van Rossi keretében.

Az Eb-re készülő bő keret
Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia),Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Loic Nego (Mol Fehérvár), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)
Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)