magyarfutball.hu

2013.01.22 Utalt a PMFC – Balogh Béla hivatalosan is a Pécs játékosa

Hivatalossá vált, hogy Balogh Béla a következő két és fél évben biztosan a PMFC-MATIAS játékosa lesz, a pmfc.hu szerint a pécsi klub ugyanis a megállapodásnak megfelelően hétfőn átutalta a válogatott játékos vételárát a KTE – Phoneix Mecano csapatának.

– Az utóbbi időben a PMFC-n kívül a Diósgyőrrel és az izraeli Maccabi Netanyával is szóba hoztak. Mi döntött a mecsekaljai klub mellett?
– Úgy éreztem, hogy tényleg szeretnének megszerezni, és bevallom, ez nagyon imponáló volt. Beszéltem Lőrincz Emillel és Márton Gáborral, mindketten felvázolták a lehetőségeket és a terveket, ezek alapján pedig még egyszerűbb lett a döntés.

– Mivel lejáró szerződésű labdarúgó voltál a KTE-nél, adja magát a kérdés: mennyire szerettél volna maradni? Gondolom, az ott eltöltött két és fél év alatt megszeretted a várost és a csapatot is.
– Ez pontosan így van. Nagyon jól éreztem magam, szerettem ott futballozni, hiszen a város, a csapat és a közeg is nagyon rendben volt. Kár, hogy így alakult, de lépnem kellett valamit a kialakult helyzetre.

– Ha már helyzet… Fontos, hogy az emberben ne maradjon tüske, ha eljön a munkahelyéről. Te tisztáztad a dolgokat Horváth Ferenccel?
– Azt fontos leszögezni, hogy nem volt problémánk egymással, „csupán” annyi volt a történet, hogy nem játszottam nála. Van olyan, hogy az edző nem tesz be a csapatba, ezt el kell tudni fogadni – én is így tettem, de személy szerint nehezen emésztettem meg. Nekem az jött le belőle, hogy távoznom kell ahhoz, hogy ismét rendszeresen játéklehetőséghez jussak.

– Nemrég múltál 28, tehát a legjobb évek még előtted vannak. Szerepel-e a terveid között, hogy a 2007–2009-es időszakhoz hasonlóan külföldön is megmutatod magad?
– Persze, tervben van a légióskodás, de az még a jövő zenéje.. Nyilván, ha adódik egy lehetőség, amire a klubvezetés rábólintana, és nekem is megfelelő lenne, elgondolkodnék az ajánlaton. De most az a legfontosabb, hogy minél jobban szerepeljen a Pécs, és az, hogy a lehető legjobb formámat nyújtsam a tavaszi mérkőzéseken.