magyarfutball.hu

2004.06.29 Bemutatjuk új játékosainkat: Balog Béla (6.rész)

Csapatunk fiatal védője Balog Béla hasonlóan a többi bodajki fiatalhoz már hosszú évek óta, 1996-tól az MTK labdarúgója. Az ifibajnokságot követően 2002-től két éven keresztül futballozott, s mind az NB II-ben, mind a másodosztályban a vidéki együttes alapembere volt.
Korábban a ciprusi edzőtáborozás során néhány meccsen már szerepelt a felnőttek között, véglegesen azonban csak most nyáron került fel a nagy csapat keretébe.

-Mikor közölték veled a jó hírt, hogy az élvonalban folytathatod?
-Tulajdonképpen év közben is lehetett már sejteni, de hivatalosan csak a szezon befejezése után közölték velünk, hogy felkerülünk a nagyokhoz. Azokat a játékosokat érte ez a megtiszteltetés, akik Bodajkon alapembernek számítottak. Így engem is. Egyáltalán már az is óriási megtiszteltetés, hogy a szűk keretben benne vagyok, a következő célkitűzésem, hogy a csapatba is beverekedjem magam. Garami József mindenkinek megadja az esélyt a bizonyításra, így én is megpróbálok élni vele. Belső védőt játszom, így várhatóan Elek Norberttel és Juhász Rolanddal kell majd megküzdenem a csapatbakerülésért, mely egy nagyon nehéz feladat, ám mindenképpen versenybeszállok a két remek labdarúgóval a kiadó helyért.
-Milyen szezont vársz magadtól, s a csapattól?
-Egyben biztos vagyok, nagyon jó helyen fogunk végezni. Biztosan lesznek rosszabb periódusaink, de úgy gondolom az első négy hely valamelyikét elcsípjük. Szeretném minél több meccsen megízlelni az NB I hangulatát, s ha lehetőséget kapok, megbízható-, jó teljesítményt nyújtani. Sok tanulnivalóm van, de a többiek a csapatnál nagyon rendesek, mindenben segítenek, így nem tartok attól, hogy sikertelen lesz az évem.