magyarfutball.hu

2013.01.10 Sándor György a szaúdi Ittihad FC-nél folytatja

Csapatkapitányunk kölcsönjátékosként szerepel tavasszal a kétszeres ázsiai Bajnokok Ligája-győztesnél.

Sándor György 2009. decemberében került klubunkhoz, és a bajnokság második felében mind a 15 mérkőzésen pályára lépett, 3 góllal segítve a Vidit. A következő szezonban, amely bajnoki címet, Magyar Kupa-döntőt és Szuperkupa-elsőséget hozott számunkra, ugyancsak alapember volt, összesen egy mérkőzést kényszerült kihagyni, miközben 4 gólt szerzett. A tavalyi idény szintén sikerekkel volt teli: 28 mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, és 7 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, amely pályafutásában rekordot jelentett az egy idényben lőtt bajnoki gólok tekintetében. A 2011-2012-es bajnokság ezüstérmet hozott a klub és középpályásunk számára. Előbb májusban, a Kecskemét elleni győztes döntőt követően a Ligakupát, majd a Debreceni elleni győzelem után a Szuperkupát emelhette a magasba. Összesen 83 első osztályú mérkőzésen lépett pályára a Vidiben, ezeken 14 gólt szerzett.

Sándor karmesteri képességeinek egyik legbeszédesebb elismeréseként társai titkos szavazáson többször is csapatkapitánynak választották, 2012 májusában pedig az NB I-es labdarúgók szavazatai alapján lett a Hónap játékosa. Az idei bajnokság 11. fordulójában, az MTK ellen szerzett bombagólját, amikor 22 méterről lőtt a hálóba, az Origo.hu szavazásán az ősz legszebb találatának választották. Az Európa Liga-menetelés során mind a 12 találkozón szerepelt, míg a válogatottban négy mérkőzésen lépett pályára a Vidi színeiben.
A remek lövőtechnikájú labdarúgó a szaúdi Ittihad FC-hez fél éves kölcsönszerződéssel kerül, utódját a csapatkapitányi poszton várhatóan az edzőtábor alatt választják meg a játékosok.