magyarfutball.hu

2009.06.17 Az Újpest visszatérője: Fel kell hívnunk magunkra Európa figyelmét!

Visszatért az Újpesthez Sándor György, aki a tavaszi szezont a bolgár Litex Lovecs csapatánál töltötte kölcsönjátékosként és kupagyőzelmet ért el a balkáni gárdával. A középpályás hétfőtől újra a lilákkal készül, és az ujpestfc.hu oldalán elmondta: a teljes szezont végigjátszaná régi-új csapatában, amely szerinte képes lehet arra, hogy felhívja magára Európa figyelmét teljesítményével.

Nagyon jól éreztem magam Bulgáriában, felkészült edzők foglalkoztak velünk hétről-hétre, jó körülmények közé kerültem és állandó játéklehetőséget is kaptam, ami a pályafutásomat tekintve úgy érzem nagyon fontos volt. Csapatomban a hazai játékosok mellett minőségi idegenlégiósok is szerepeltek. A két ország bajnokságát összehasonlítva talán az az egyértelmű különbség, hogy Bulgáriában van két csapat, a Levszki és a CSZKA Szófia, amely rendre bizonyítani tud a nemzetközi porondon is. Az elmúlt időszak számomra nagyon tartalmas és sikeres volt, hiszen megnyertük a kupát. Úgy érzem, sokat fejlődtem – talán gyorsabb ütemben, mint Magyarországon tudtam volna –, és bízom benne, hogy olyan teljesítményt tudok majd nyújtani az Újpestben, amilyet a szurkolók is elvárhatnak tőlem – tekintett vissza, majd előre Sándor az ujpestfc.hu oldalán.
A korábbi válogatott játékos szerint az Újpestnek arra kell törekednie, hogy olyan teljesítményt nyújtson, amellyel akár nagy nemzetközi visszhangot teremt. A kárpátaljai születésű középpályás arra a kérdésre is válaszolt, hogy milyen célt tűzött ki maga elé a következő szezonra.
– Elsősorban azt, hogy a teljes szezont végigjátszom az Újpestben. Mindenképpen szeretném, ha a kupában olyan teljesítményt nyújtana a csapat, hogy fölhívjuk magunkra Európa figyelmét. Szeretnék jó eredményt elérni, azaz több fordulón túljutni a kupában. A bajnokságban mindig nagy elvárások vannak az Újpesttel szemben, és remélem, hogy ennek meg is tudunk felelni. Szeretném kiemelni, hogy nagyon jó közösségbe kerültem vissza Újpestre, így minden adott lehet a sikeres szereplésre.