magyarfutball.hu

2007.08.02 Balog a Viborgnál folytatja

A 100%Fradi információi szerint Balog Zoltánt szerződtette a Viborg.

Erről a dán élvonalbeli klub hivatalos honlapja is beszámolt, így hivatalosnak tekinthető a klubváltásról szóló információ. A 29 éves védőt még télen tesztelte a Viborg, amely akkor is szerződést kínált a védőnek.

Balog hét év után távozik az Üllői útról, a váltás okairól a 100%Fradinak beszélt.
- Már korábban is mondtam, nem menekülök mindenáron a Fradiból, nem akartam mindenáron külföldre szerződni, csak egy olyan klubhoz, amelynek ajánlata minden szempontból megfelelő - mondta Balog a színes hetilapnak. - Télen jártam már a Viborgnál, akkor is szerződést kínáltak számomra, de nemet mondtam rá, és maradtam az Üllői úton. Most egy olyan ajánlatot kaptam, amit "el kellett fogadnom".
Balog beszélt az első dániai benyomásairól is.
- Gyakorlatilag eddig csak pozitív élmények értek. Ami nagyon megfogott, hogy első látásra nagyon nyugodt az itteni életvitel, nagyon nyugodtnak tűnnek az emberek, nyoma nincs az odahaza sajnos gyakran tapasztalt idegességnek. Ezenkívül új klubomnál is pozitív benyomások értek eddig. Körbevezettek a stadionban, jártam például a Viborg ajándékboltjában, és bevallom, kicsit olyan érzésem volt, mintha nem is a Viborg, hanem a Ferencváros ajándéktárgyai lennének körülöttem, hiszen minden zöld-fehér színekben pompázott. Nem véletlenül, hiszen új klubom színe is zöld-fehér, remélem, ez jó ómennek bizonyul majd.

A védő elmondta, nehezen hagyta el a Ferencvárost.
- Hét év az hét év. Hiába vágytam már egy jó ideje külföldre, és szerettem volna magam megmérettetni légiósként is, a döntést nagyon nehezen hoztam meg. Nagyon hirtelen jött minden, gyakorlatilag egy óra alatt kellett döntenem. Az egyik szemem nevetett, hogy kiszerződhetek, de a másik - ahogy azt mondani szokás - az sírt. Próbáltam erős lenni az utolsó Üllői úti edzésemen, de talán látszódott rajtam, hogy azért kicsit nehezemre is esik a búcsú. Nagyon sokat köszönhetek a Fradinak, az a néhány negatívum eltörpül az Üllői úton átélt rengeteg szép emlék mellett. Innen lettem válogatott, a két bajnoki cím, a két kupagyőzelem, a sok nemzetközi meccs mind-mind hatalmas emlék, de kiváló érzés visszagondolni arra a sok-sok szeretetre, amit a hét év során az Üllői úton kaptam. Remélem, a szurkolók is úgy gondolják, hogy sikerült is visszaadnom valamennyit a klubnak abból a sok jóból, amit az Üllői úton kaptam. Kívánom a drukkereknek, hogy jövőre már újra egy élvonalbeli, sokra hivatott csapatnak szurkolhassanak.

Balog beszélt dániai céljairól is.
- A klub rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen a Viborg három vereséggel rajtolt. Én azonban ennél többre tartom a játékoskeretet, a középmezőny szerintem elérhető. Ebben szeretnék én is a klub segítségére lenni. Jelenleg már Dániában vagyok, külön is edzettem már, hiszen könnyen lehet, hogy már a hétvégi bajnokin bemutatkozhatok új klubomban.