magyarfutball.hu

2023.07.21 Nagy Dominik Nyíregyházára igazolt!

A Pécs, a Ferencváros, a Honvéd, a Legia Varsó és a Panathinaikos korábbi labdarúgója Mezőkövesdről érkezett Nyíregyházára. Bernd Storck és Marco Rossi kapitánykodása alatt rendszeresen meghívót kapott a válogatott keretbe, tíz alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és gólt szerzett Észtország ellen, gólpasszt adott a Montenegró elleni összecsapáson. Szerepelt a korosztályos válogatottakban, ott volt az U20 világbajnokságon.
kép
- Tudom, hogy sokat várnak tőlem a szurkolók, ez nem nyomaszt, sőt jól esik, arra késztet, hogy hétről-hétre teljesítsek, szeretnék a fiataloknak példakép lenni. A csapat játéklehetőséget biztosított, melyet jó eredményekkel szeretnék meghálálni. Fekete Tivadart régóta ismerem, az ő személye döntő volt, hogy ide jöttem, az elmúlt hetekben pedig a szakmai stáb koncepcióját is megismertem, ami szintén szimpatikus volt. A sérülésem már teljesen rendben van, Belgrádban végeztük a rehabilitációt, készen állok a feladatokra. A tulajdonos, a szurkolók, a város már nagyon vár egy jó eredményre, bízom abban, hogy jó szezonunk lesz. Bár volt ajánlatom az NB-I-ből is, amikor személyesen találkoztam Révész Bálint tulajdonossal, végig éreztem a beszélgetés során, hogy elkötelezett a klub iránt, számára ez sokkal többről szól, minthogy anyagilag támogatja a Szparit. Lokálpatriótaként szívügye, hogy egy stabil csapatunk legyen. A társaság nagyon befogadó volt, csak jókat tudok mondani a többiekről. Kicsit más lesz a szerepköröm, középen kell szerveznem a játékot, ez nem lesz szokatlan, játszottam már itt korábban - mondta Nagy Dominik.

17 évesen mutatkozott be az élvonalban a PMFC-ben, majd a Legia Varsótól szerette volna a Fiorentina és a Monpellier is leigazolni, utóbbi esetben viszont 3,5 millió eurót kért érte a lengyel klub, ezért nem jött össze végül az üzlet. Később a Honvéd színeiben 44 mérkőzésen 9 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott az OTP Bank Ligában, míg a lengyel első osztályban 11 gólig és 10 gólpasszig jutott. A 28 éves labdarúgó több poszton is bevethető, elsősorban a bal oldalon érzi jól magát a támadó, de középen és a jobb szélen is használható. Remekül végzi el a pontrúgásokat, ezt már a felkészülési találkozókon is bizonyította.

- Hetek óta kérdezik tőlem a szurkolók, hogy mi a helyzet Dominikkal, és nagy öröm számomra, hogy bejelenthetem: megállapodtunk. Nem titok, hogy gyerekkora óta ismerem, a tavaly májusi sérüléséig egy fényes karriert tudhatott a háta mögött. Mind a magyar mind a lengyel bajnokságban nyert trófeákat, nagy nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Bízom abban, hogy a pályán és azon kívül is sokat tud nekünk segíteni. Az ő eredményes játékából a csapat is sokat profitálhat. Nyáron a sok korosztályos válogatott mellett ő a második olyan igazolásunk, aki a felnőtt nemzeti csapatban is játszott - tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.

Nagy Dominik pályafutása során háromszor nyert lengyel, egyszer magyar bajnokságot. Mindkét országban volt kupagyőztes, idehaza háromszor is. Az NB-I-ben több mint száz, az Ekstraklasában pedig 60 mérkőzésen lépett pályára. Komoly nemzetközi tapasztalata is van, játszott BL és EL-selejtezőkön is.