magyarfutball.hu

2008.12.07 DVTK: Sebők után újabb kulcsembertől váltak meg

Sebők Vilmos után további hat játékostól megválik a Diósgyőr együttese. A korábban a pepsifoci.hu által lehetséges távozóként beharangozott Pintér Zoltán, Dusko Vranesevics és Jimmy Jones Tchana mellett Kövesfalvi István, Kreizler Károly és Gahwagi Nebil kereshet magának új csapatot.

A dvtk.eu tájékoztatása szerint Sisa Tibor nem szakmai, vagy emberi okokkal indokolta döntését, mindössze a 29 fős keret szűkítésére volt szükség az amúgy is nehéz anyagi helyzetben lévő klubnál.
- Manapság mindenhol nehézségekkel kell szembenézni, sajnos a mi klubunknál sincs ez másként. El kell fogadni, hogy a 29-es keretünkön szűkíteni kell. Sem szakmai, sem emberi kifogásaim nem voltak a távozókkal, de így az élet - a mi illetve az ő helyzetükben is - új lehetőséget hoz majd. A januári felkészülést már nem Diósgyőrben kezdi Kövesfalvi István, Kreizler Károly, Pintér Zoltán, Gahwagi Nebil, Tchana Jimmy Jones, Vranesevic Dusko és a már korábban családi ok miatt távozó Sebők Vilmos. Úgy gondolom, nekik is jobb lesz, ha olyan csapatokhoz kerülnek, ahol több játéklehetőséget kapnak. Sok sikert kívánok a további pályafutásukhoz – fogalmazott a dvtk.eu-n Sisa Tibor. A szakember egyébiránt jó véleménnyel volt a Bőcstől próbajátékra érkezett Irhás Ignác teljesítményéről.
- Köszönjük Tóth Lászlónak, a Bőcs edzőjének, hogy lehetővé tette Irhás diósgyőri szereplését. Jó benyomást tett rám a produkciója, emellett egy rendes embert ismertem meg benne. Szívesen látnám a csapatban, de tudom, ahhoz, hogy ez így legyen, még sok egyeztetés szükséges – mondta a DVTK szakvezetője.