magyarfutball.hu

2015.06.09 Kálnoki-Kis Dávid Újpestre igazolt!

Az MTK labdarúgócsapatát elhagyó Kálnoki Kis Dáviddal hároméves szerződést kötött az Újpest – adta hírül a lila-fehér klub honlapja.
kép
„Januárban érkezett a megkeresés, hogy az Újpest FC számít rám a következő szezontól fogva – idézi az ujpestfc.hu Kálnoki Kis Dávidot. – Ekkor még nem történt megállapodás, majd két nappal ezelőtt ismét leültünk tárgyalni Roderick Duchatelet úrral. A megállapodás hamar megszületett, láttam, hogy a klub tényleg nagyon szeretné, hogy itt folytassam a pályafutásom, és olyan konstrukciót ajánlott a tulajdonos úr, amelyet elfogadtam. Mivel gyerekkorom óta éreztem kötődést az Újpesthez, nagyon örülök, hogy felvehetem majd a lila-fehér mezt. Már az U21-es csapattal sok mérkőzésen találkoztam az újpesti utánpótlás játékosokkal, de a felnőtt keretből is ismerem a legtöbb játékost. Forró Gyulával csapattársak is voltunk, amikor Gyuszi az MTK-ban rúgta a bőrt. Nagyon remélem, hogy sikerül beilleszkednem, szeretném, hogy a következő szezonban már én is hozzájárulhassak az újpesti sikerekhez.”
A 23 éves jobblábas védő 11 éves kora óta az MTK-nál nevelkedett, 2009-től már a második csapat tagja volt – olvasható az újpesti klub honlapján. Egy évre kölcsönbe szerződött az Oldham Athleticshez, visszatérése után a következő szezonban az első csapatban játszott a kék-fehér gárdánál.Tavaly kevesebb szerephez jutott, majd ismét a második csapatban számított rá a szakmai stáb. Nyáron lejáró szerződését nem kívánta meghosszabbítani az egyesülettel, így már januárban megkezdődtek a tárgyalások a jövőjével kapcsolatban.