magyarfutball.hu

2015.06.14 Pető Tamás a Vidi új pályaedzője

A 41 éves szakember a '90-es évek második felében csapatunkban futballozott, később pedig Paulo Sousa munkáját segítette játékosmegfigyelőként.

Pető Tamás 1974. június 8-án született Ajkán. Pályafutását Veszprémben kezdte, majd 1995-ben Győrbe igazolt, ahonnan az útja egy évvel később Székesfehérvárra vezetett. Az 1996-97-es idényben 37 mérkőzésen 6 gólt szerzett csapatunkban. Tőlünk Újpestre igazolt, ahol tagja volt 1998-ban a lila-fehérek máig utolsó bajnokcsapatának. A 2000-es évek elején Belgiumban légióskodott, majd egy évre hazatért, és a Vasas játékosaként bajnoki bronzérmet szerzett. Ezt követően hat évig Hollandiában légióskodott a NAC Breda csapatában, ahol 83 alkalommal lépett pályára és 5 gólt szerzett. Aktív pályafutását a Lombard-Pápa együttesében fejezte be 2009-ben. A magyar válogatottban 1998 és 2002 között 14 alkalommal szerepelt. 2011 és 2012 között játékosmegfigyelőként dolgozott a Vidinél Paulo Sousa szakmai stábjában.

"Meglepetésként ért a vezetőség felkérése, de nagy örömmel vállaltam el ezt a nagyon nagy felelősséggel járó feladatot. Biztos, hogy nagyok lesznek az elvárások, hiszen mi vagyunk a bajnokcsapat. Számomra is egy nagyszerű lehetőség ez, hiszen egy kiváló vezetőedző szakmai stábjában dolgozhatok, biztos, hogy nagyon sokat tanulhatok egy olyan embertől, aki egy a miénknél sokkal magasabb futballkultúrából érkezik. Legutóbb két és fél évig vezetőedzőként dolgoztam Balatonfüreden, de természetesen az akkori, és a mostani munkámat össze sem lehet hasonlítani. Itt a Vidinél egy nagyon profi klubban dolgozhatok, kiváló, válogatott szintű labdarúgókkal. A fő feladataim az edzések levezénylése, a mérkőzések elemzése, és az ellenfelek feltérképezése lesznek. Biztos vagyok benne, hogy a vezetőedzővel nagyon jól ki fogunk jönni, és bízom benne, hogy eredményes munkát fogunk végezni" - nyilatkozta honlapunknak Pető Tamás.
"Olyan másodedzőt választottam, aki labdarúgóként magas szinten futballozott, és már aktív korában készült a továbblépésre, azóta pedig több pozícióban is megállta a helyét. Ráadásul Tamásnak többszörös fehérvári kötődése is van, hiszen játszott a Vidiben, később scout-ként dolgozott Paulo Sousa edzősködése idején, valamint az elmúlt félévben a klubnál. Kell egy olyan ember a stábba, aki átérzi, hogy mi zajlik a pályán, aki tapasztalatai alapján a játékosok minden rezdüléséről tudja, hogy annak mi lehet az oka" - mondta Burcsa Győző klubigazgató.