magyarfutball.hu

2001.02.27 Pető Tamást elküldték a Fáy utcából

Nem egészen egy héttel azelőtt, hogy Pető Tamás volt csapatával, az Újpesttel meccselhetett volna az NB I tavaszi nyitányán, a középpályást elküldték a Vasasból. A nyáron szerződtetett játékosnak korábban is akadtak gondjai Angyalföldön, mostanra betelt a pohár: Pető veheti a sátorfáját.

Pető Tamás már Mezey Györggyel is konfliktusba került, ám ezek a gondok a tréner januári lemondásával megszűntek. Igen ám, de azóta a csupán hetekkel ezelőtt kinevezett Bozsik Péterrel is összerúgta a port Pető.

Konkrétumot alig-alig lehet tudni, ami tény: Pető az edzéseken az utóbbi időben meglehetősen "öntörvényűen" viselkedett, a gyakorlatok közül csak a számára szimpatikusakat hajtotta végre. Ez pedig már túlmutatott az általános játékos-edző konfliktuson, az egész csapatot hátrányosan érintette, és a vezetők sem tűrhették el.

A szombati, Rimaszombat elleni felkészülési meccsen Petőt lecserélte Bocsik, mire a játékos mondott néhány keresetlen szót a kispad felé. Ezt azonban nem csak a tréner, hanem néhány vezető is hallotta, így a válogatott játékost különösebb teketória nélkül, teljes egyetértésben küldték el az egyesülettől.

Pető valószínűleg a BVSC-ben folytathatja pályafutását.