magyarfutball.hu

2007.06.15 Pető Tamás két, Szasa Radulovics három évre írt alá Újpesten

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban negyedik helyen végzett Újpest FC együttese két játékossal erősítette meg sorait. Visszatért a lilákkal 1998-ban bajnoki címet szerző válogatott középpályás, Pető Tamás, illetve a Megyeri úton folytatja pályafutását az ausztrál-bosnyák kettős állampolgárságú Szasa Radulovics, akit a Brisbane Wolves együttesétől igazoltak le.

Pető 1997 nyarán igazolt Újpestre, ahol három szezonon keresztül futballozott. Összesen 72 találkozón lépett pályára, kilenc gólt szerzett, bajnoki címe mellé begyűjtött még egy bronzérmet is. A 33 éves játékos Veszprémben mutatkozott be az élvonalban, majd győri és fehérvári „kitérőket” követően szerződött Újpestre, ahol igazán kiteljesedhetett.

A 14-szeres válogatott játékos később a Vasashoz igazolt, majd felcsapott légiósnak, és a holland NAC Breda alkalmazottja lett. Hat évet töltött el idegenben, pályafutását többször is súlyos sérülések hátráltatták, de ennek ellenére mindig sikerült a visszatérése. Az utóbbi két évben a Breda csapatkapitánya és a közönség egyik kedvence volt a csupaszív, lendületes játékos.

A Megyeri úti klubhoz két évre aláíró Pető a lilák honlapján úgy nyilatkozott: elsősorban az motiválta a hazatérésben, hogy ismét bajnoki címért játszó csapatban akar szerepelni, márpedig a lila-fehérek ilyen irányú tervei roppant szimpatikusak voltak számára.

A Radulovics név nem cseng éppen rosszul a magyar sportban, a világ legjobb női kézilabdázójának is megválasztott Bojana mellett ezúttal a névrokon, Szasa próbál meg élni a magyar klubvezetőktől kapott bizalommal.

Az ausztrál-bosnyák születésű, 29 éves Szasa Radulovics Bosznia és Hercegovinában született, a zenicai Celik után Németországban játszott, méghozzá a Concordia Ihrhove csapatában, olvasható az újpesti klub hivatalos honlapján. Profiként viszont első éveit már Ausztráliában húzta le, játszott a Marconi Stallions FC, majd a Brisbane Strikers FC csapataiban.

Immár profi rutinnal felvértezve térhetett vissza Németországba, ahol játszott a Rot-Weiß Oberhausenhez és az LR Ahlen együtteseiben, utóbbiból szerződött a norvég első osztályú Lilleströmhöz. Ismét egy német kiruccanás következett, Augsburgban, hogy az év tavasza már ismét második hazájában, Ausztráliában találja. Radulovics a Brisbane Wolves csapatától érkezik a Megyeri útra, ahol hosszútávon számítanak szolgálataira, hiszem hároméves szerződést írt alá.