magyarfutball.hu

2008.07.29 Volt válogatott játékosa kémkedik az Újpestnek

Alighogy felhagyott az aktív pályafutásával Pető Tamás, rögtön visszatért a futballba. Az Újpest vezetőivel egyeztetve a közeljövőben a lila-fehérek játékos-megfigyelési hálózatát vezeti majd a korábbi középpályás. Újpesten hangsúlyozták, egyre inkább szeretnének támaszkodni a saját maguk által kiszemelt tehetségekre, a feladatot pedig örömmel vállalta a 34 éves, 14-szeres válogatott labdarúgó.

A feladatom két fő részből áll: a játékosok megfigyeléséből és a tehetségek felkutatásából. A célom pedig az, hogy olyan labdarúgók kerüljenek Újpestre, akik meghatározó egyéniségei lehetnek majd a csapatnak. Feladatom még az is, hogy külföldi kapcsolataimat kihasználva játékosokat segítsek külföldi szerződéshez úgy, hogy azzal az Újpest FC is jól járjon. Azt, hogy miként működnek az ilyen rendszerek, Hollandiában ismertem meg, van rálátásom a nemzetközi futballra, persze tanulnom is kell még. Úgy vélem, hat-nyolc hónap legalább szükséges egy olyan megfigyelő-hálózat kiépítéséhez, amely hatékonyan segíti a klub munkáját. Remélem, hogy a téli átigazolási időszakban már lesz eredménye a munkámnak - mondta Pető az ujpestfc.hu-nak.
- Azt fontosnak tartom elmondani, hogy nem én határozom meg a klub átigazolási politikáját, hanem a sportigazgatóval és a vezetőedzővel egyeztetve kell megkeresnem azokat a típusú játékosokat, akikre az Újpest FC-nek szüksége van. Olyan rendszert szeretnék kialakítani, amely kezdetben öt-hat emberből áll ugyan, de a jövőben olyan hatékonyan működik, hogy nekünk ajánlják majd a játékosokat. El kell érnünk azt is, hogy maga az Újpest név legyen olyan vonzó egy kiszemelt játékos számára, hogy csak ezért választ minket. Mert ez egy mentalitást is feltételez, és csak az ilyen hozzáállású emberekkel lehet elérni valamit. Vallom, hogy sok fiatal, tehetséges játékos van Magyarországon, csak meg kell találni őket.