magyarfutball.hu

2016.01.13 A PAFC-hoz igazolt Forró Gyula

Szerda délután két és fél éves megállapodást írt alá klubunkkal a 27 éves tótkomlósi származású háromszoros válogatott védő Forró Gyula.
kép
Utánpótlás-játékosként a Békéscsaba és az MTK csapataiban játszott, majd profi pályafutása elején az NB II-ben a Soroksár, a BKV Előre és az MTK második együttesét erősítette. 2011-ben igazolt Kecskemétre, ahol három szezont húzott le az NB I-ben, majd 2014 nyarán a fővárosi lilákhoz szerződött. Forró 2014. november 14-én a finnek elleni hazai, 1-0-ra megnyert Eb-selejtező mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt válogatottban, Dárdai Pál kapitánysága alatt. „Jó személyiség, kitűnő példakép a fiataljaink számára. Sok sikert kívánunk a munkához, szurkolunk neki, hogy klubcsapatában nyújtott teljesítményével visszaküzdje magát a nyári Eb-re utazó válogatott keretébe.” – összegzett Takács Mihály főigazgató az aláírást követően.

„Tótkomlóson a serdülőben kezdtem el focizni, onnan kerültem Békéscsabára, majd az MTK-hoz. 2011 szeptemberében a Kecskemét színeiben mutatkoztam be az NB I-ben, onnan igazoltam Újpestre, ahonnan sikerült beverekednem magam a felnőtt válogatottba. Úgy gondolom, jól tudom segíteni a támadásokat beadásokkal, jó passzokkal. Mindenképpen azon leszek, hogy jó erőben legyek. Az első számú célunk természetesen a bennmaradás kiharcolása, de mivel nagyon szoros a mezőny, ezért úgy gondolom az 5-8. helyezés között bármelyik meglehet. Szeretnék bizonyítani, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjak, és ismét felhívjam magamra Storck úr figyelmét. Elég sűrű volt a hét első fele, felpörögtek az események, rohangáltam ide-oda, de kedd délután sikerült egyet edzeni a csapattal, már nagyon várom a következő tréninget. Minden körülmény adott ahhoz, hogy magasabb célokat tudjunk kitűzni, a többi már csak rajtunk múlik.” – összegzett a puskasakademia.hu-nak Forró Gyula.

Névjegy:
Név: Forró Gyula
Születési idő, hely: 1988. június 6., Orosháza
Nemzetiség: magyar
Magasság: 174 cm
Poszt: védő
Mez: 14
Korábbi klubjai: Soroksár, Dabas, BKV Előre, MTK II, Kecskemét, Újpest FC
NB I-es mérkőzéseinek száma/gól: 92/3