magyarfutball.hu

2023.01.12 Kleinheisler László Panathinaikoszhoz igazolt!

Kleinheisler László szerda délután érkezett meg Athénba, ahol az utolsó simításokat is elvégezték új szerződése kapcsán, valamint részt vett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon. A 44-szeres magyar válogatott középpályás – aki három és fél évre írt alá – szerződtetését csütörtökön jelentette be hivatalosan a klub és már együtt is edz a csapattal.
kép
„Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal büszkélkedő klubhoz tudtam szerződni, mint a Panathinaikosz. Tisztában vagyok vele, hogy Puskás Ferenc mély nyomokat hagyott a klub történelmében. Hatalmas felelősség itt futballozni, az ő örökségéhez méltó módon szeretnék én is bizonyítani a Panathinaikoszban. Bízom benne, hogy a klubváltásomból a válogatott is profitálhat és még inkább segíteni tudom a nemzeti csapatot, ha a szövetségi kapitány számít rám" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az átigazolása kapcsán a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián nevelkedő Kleinheisler.

Az Eszéktől távozó válogatott játékosért sajtóhírek szerint a Dinamo Zagreb is élénken érdeklődött. Kleinheisler légiósként az NK Osijek előtt a német Werder Bremennél, a Darmstadtnál és a kazah FK Asztanánál fordult meg.
„Minden szempontból ezt az átigazolást tartom a legnagyobb lépésnek Kleinheisler László pályafutásában, hiszen a Panathinaikosszal bajnoki címért harcolhat és a nemzetközi porondon, jó eséllyel európai csoportkörben is bizonyíthat. A klubnak hosszú távú, nagy tervei vannak" – mondta a Nemzeti Sportnak a szerződéskötés után a játékos menedzsere, Filipovics Vladan.