magyarfutball.hu

2016.01.20 Werder: szerződtették Kleinheislert!

A német élvonalbeli Werder Bremen szerda kora délután bejelentette Kleinheisler László szerződtetését. A hírt a labdarúgó eddigi klubja, a Videoton FC is megerősítette. Kleinheisler 2019. június 30-ig írt alá.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy sikerült őt hosszú távra megszereznünk. Fiatal válogatott labdarúgóról van szó, akiben nagy lehetőségek rejlenek – idézi a Werder honlapja Rouven Schrödert, a brémai klub sportigazgatóját. – Az edzőtáborban alaposan feltérképeztük a játékát, és megbizonyosodtunk arról, hogy László minőségi futballista, aki nemcsak a következő években, hanem már ebben a szezonban is nagy segítségünkre lesz.”
Klubunk hosszas tárgyalássorozat után olyan megállapodást kötött a Werder vezetőivel, amely mind a Vidi, mind a játékos számára a lehető legjobb megoldást jelentheti – írja a vidi.hu.
A fehérváriak honlapja feleleveníti: az előző idény végén szerettek volna szerződést hosszabbítani a tehetséges fiatal középpályással, ő azonban másként képzelte el a pályafutását, és nem fogadta el a Videoton ajánlatát.
Az elmúlt fél évben a Vidi vezetősége azon dolgozott, hogy sikerüljön mindkét fél számára megfelelő megoldást találni – közben Kleinheisler a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőn nyújtott teljesítményével, góljával nemzetközileg is felhívta magára a figyelmet.
Több konkrét ajánlat is érkezett érte különböző országokból, a legnevesebb érdeklődő a Bundesligában szereplő Werder Bremen volt – teszi hozzá a Videoton honlapja.
A Bundesliga-tabella 16. helyén álló brémaiakra vasárnap kora este már bajnoki vár, a téli szünet utáni első fordulóban a Schalke lesz az ellenfelük idegenben.