magyarfutball.hu

2017.06.08 Litauszki Róbert visszatért Újpestre!

Litauszki Róbertet egyetlen focikedvelő lila-fehér szimpatizánsnak sem kell bemutatni, hisz' a tehetséges védő 2004-től 2016-ig újpesti színekben terelgette a labdát. Profi karrierje 2010-től kezdődött, majd hat év elteltével, tavaly a lengyel Cracoviába igazolt. Most azonban nagy örömmel tudatjuk a hírt szurkolóinkkal, hogy klubunk megállapodott a betonbiztos védővel, így Litauszki hazatér.
kép
Régi-új védőnknek a szerződés aláírását követően tettünk fel pár kérdést.

Egy év után Litauszki Róbert ismét lilában. Mesélj egy kicsit az elmúlt időszakról!

Nehéz volt megélni, hogy egy ilyen helyzetbe kerültem, de végig próbáltam erős maradni. Tanultam a kint történtekből, a pozitívumokat leszűrtem, és örülök, hogy vége lett ennek a fejezetnek. Remélem, most egy új rész kezdődik az életemben.

Mikor született meg először a fejedben a gondolat, hogy hazatérj?

Mikor tudatosult bennem, hogy milyen helyzetbe kerültem kint, Cracoviában, azonnal váltani szerettem volna. A futball az ilyen, tavaly hoztam egy döntést a karrierem szempontjából, de az életben vannak olyan dolgok, amik nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk. Mindenesetre a történtektől én csak erősebbnek érzem magam. Természetesen honvágyam is volt, hisz’ ide köt minden Újpestre. Játszani szeretnék, és a lila szívem miatt egyáltalán nem gondolkoztam más hazai csapatba történő hazatérésen.

Jövő héten kezdődnek az edzések, a bajnokság bő egy hónap múlva rajtol, az átigazolási időszakból pedig még jócskán van vissza. Most mit gondolsz, milyen következő szezon elé nézhetünk?

Egy erősebb NB I elé nézünk, mint tavaly, de nagyon pozitív érzéseim vannak az Újpesttel kapcsolatban, ez is a döntésemet segítette. Bízom benne, hogy szép és sikeres évünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy érkeznek még minőségi játékosok. Meg kell ismételni, amit tavaly a Honvéd tett, most nekünk kell a bajnoki címért menni.

Isten hozott újra, Robi!