magyarfutball.hu

2019.01.02 Hidi Patrik távozik a Honvédtól!

A Budapest Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott Deák Istvánnal, Holdampf Gergővel és Király Ákossal, és a hármas mellett még egy játékos távozik az együttestől: a szeptemberben érkezett Hidi Patrik és a klub közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.

Hidi Patrik 2007-től 10 éven keresztül erősítette a Honvédot, a középpályás tagja volt a 2017-ben bajnoki címet szerző gárdának, majd úgy döntött, kipróbálja magát légiósként, és a Real Oviedo játékosa lett. A spanyol együttesnél egy szezont töltött el, 2018 nyarán szerződést bontott a klubbal, szeptemberben pedig visszatért a Honvédhoz. Az ősz során a Paks ellen játszotta a 200. bajnokiját az együttes színeiben, így ő lett a klubtörténelem 26. futballistája, aki eljutott idáig.

„Nagy megtiszteltetés, büszke vagyok arra, hogy a Honvéddal értem el ezt – mondta Hidi Patrik novemberben a jubileum kapcsán. – Igazából annyira nem foglalkozunk sokat ezekkel a számokkal, de azért így kétszáz felett már jól hangzik a dolog. Amikor visszatértem a Honvédhoz a nyár végén, akkor tudtam, hogy hamarosan összejöhet a kétszáz. Az én karrierem nagy része a Honvédhoz köthető, nagyon sok szép emlék fűződik ehhez az időszakhoz, ezért is vagyok büszke arra, hogy elértem a kétszáz bajnokit”

A 27 esztendős labdarúgó eddig összesen 204 NB I-es meccsen lépett pályára a Honvéd színeiben, és ezeken 14 gólt szerzett. Hidi Patriknak sok sikert kívánunk a következő – egyelőre még ismeretlen – állomáshelyén, és visszavárjuk a Honvédhoz!