magyarfutball.hu

2009.01.28 Köynves Norbert próbajátékon szerepel az MTK-nál!

forrás: Nemzeti Sport
Hat nap alatt a harmadikmérkőzését játszotta az MTKBudapest, az ellenfél ezúttala Détári Lajos irányította NBll-es Vecsés volt. A bajnokicímvédő biztosan győzött,és meglehet, megtaláltaazt a futballistát, aki a ta­vasszal megoldás lehet az elő­retolt csatár szerepében. Köny­ves Norbert a vajdasági Topo­lyáról érkezett Budapestre.

A budafoki műfüves pályán még zajlik az MTK Budapest és a Budapest Honvéd második csapatának a küzdelme (a talál­kozót a kék-fehérek nyerték meg 4-0-ra), amikor a Vecsés szakmai igazgatója, Détári La­jos a pálya felé sétál. A korábbi világválogatott labdarúgóval szembén egy tv-stáb érkezik, és Döme nem hagyja szó nélkül a távozásukat: „Mi van, máris el­mennek?” Az egyik tévéstől azonnal jön a felelet: „Azt hit­tük, Kanta József már pályáralép, de megbetegedett, és nemjátszik."
Talán mégis megérte volna várni, ugyanis lett volna kiről forgatni...

Az MTK kezdőcsapatában helyet kapott egy fiatal, a nagy- közönség számára még isme­retlen labdarúgó, aki remek tel­jesítményt nyújtott. A 20 esz­tendős Könyves Norbert a vaj­dasági Topolyáról származik, és immár harmadik hete készül a Garami József irányította fő­városiakkal.
A topolyai klub elöljárói négy évvel ezelőtt keresték meg az MTK Budapest vezetőit azzal a céllal, hogy segítséget kérjenek futballcsapatuk számára. Az évek során a magyar klub edzői jártak a Vajdaságban, miként topolyai szakemberek is elláto­gattak már a Hungária körútra. Könyves Norbert e kapcsolat révén utazott el Budapestre, és szinte már első megmozdulá­sával igazolta, van érzéke a fut­ballhoz: villámgyors ritmusvál­tás után játszi könnyedséggel húzott el őrzője mellett, majd cselezte ki a vecsésiek kapusát, és gurított a hálóba.
Ezt látva csak azt mondhatja az ember: az MTK erőssége le­hetne a támadó a bajnoki mécs­eseken is.

„Egyetértek: Könyves Norbert-nek jók az adottságai - mondta Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója; - Ráadásulolyan poszton szerepel, ahol van­nak gondjaink, ezért, ha rajtammúlik, szerződtetjük őt."
S ami egy csatár esetében a legjobb ajánlólevél: a vajdasági labdarúgó három gólt szerzett.

És hogy miért lehet jó igazo­lás Könyves Norbert az MTK számára?
Azért, mert a játékos legna­gyobb erénye a gyorsaság, erős a fizikuma, s mint a Vecsés elle­ni meccsen látható volt, rendre győztesen kerül ki a párharcok­ból. Az MTK ügyvezetője, Domonyai László elmondta, hogy az első edzésen a támadó gond nélkül futotta le labdával Szekeres Adriánt, aki a kék-fe­hérek keretének leggyorsabb futballistája. Noha a Vecsés el­len a védők egyáltalán nem kí­mélték, többször is megrúgták, egyszer sem fetrengett, mindig arra törekedett, hogy folyama­tos legyen a játék. Futballja nem statikus, a neki passzolt labdát jól tartja meg, van érzéke a kényszerítőzéshez, amely után villámgyorsan vált ritmust, és máris mutatja magát. Három gólja jelzi, a kapu előtt feltalálja magát, és ez még akkor is igaz, ha nem mindegyik helyzete előtt választ jó megoldást. A Vecsés ellen ugyanis kétszer is ziccerben rontott...