magyarfutball.hu

2020.09.28 Könyves Norbert bekerült a Magyar Válogatott keretébe!

Könyves Norbert 31 évesen mutatkozhat be a válogatottban, Dzsudzsák Balázs az NB II-ből nem számíthat meghívóra – többek között erről beszélt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, amikor kihirdette a jövő csütörtöki, Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, valamint az azt követő Nemzetek Ligája-párharcokra készülő keretét. Ezúttal huszonhatan (huszonhárom mezőnyjátékos és három kapus) kaptak meghívót Rossitól, aki Szalai Ádám és Willi Orbán klubjában való mellőzöttsége mellett az egyik legfeltűnőbb hiányzóra, Kleinheisler Lászlóra is kitért – utóbbiról azt mondta, magán jellegű oka van annak, amiért nem állhat a válogatott rendelkezésére, ám a részletekről a játékost érdemes kérdezni.

A keretben újoncként, nem mellékesen 31 évesen bekerült Könyves Norbertről elmondta, régebb óta kiemelten követik a teljesítményét.

„Könyvest már hosszú ideje figyeljük, nagyszerű formában van, már a nyár végén elhangzott volna a neve, de a sérülése miatt nem tudtuk meghívni egy hónappal ezelőtt, és ugyanezen indok miatt kellett eltekintenünk Hangya és Botka szerepeltetésétől is. Könyves – remélem, nem sértődik meg, hogy ezt mondom –, nem elegáns, szépen játszó futballista, viszont igazi harcos. Jó lenne megígérni, hogy győzni fogunk Bulgária, Szerbia vagy Oroszország ellen, de ilyet nem ígérhetünk. Olyat viszont igen, hogy, hogy ha kikapunk, akkor is harcos csapatot szeretnék látni. Ha így futballozunk, és ezt szerencsére már láttam a válogatott kapitányaként, akkor úgy is emelt fővel hagyhatjuk el a játékteret, ha az eredmény nem is kedvező számunkra. Könyves ilyen. Lehetséges, hogy nem szép, ahogy játszik, nem egy Marco van Basten, nem is fiatal, harmincegy éves, ahogyan például Cseri Tamás is harminckettő... De a koruk is legyen egy üzenet. Ha azt látom, hogy valaki támadó szellemben, harciasan futballozik, mindegy, mennyi idős, ha bizonyít, meg fogom hívni.”