magyarfutball.hu

2014.01.15 Dibusz Dénes aláírt a Ferencvároshoz

Labdarúgó-csapatunk szerződtette a legutóbb a PMFC-ben játszott Dibusz Dénest.
kép
Klubunk vezetősége és Dibusz Dénes ma délelőtt mindenben megegyezett egymással, ezt követően szerződést kötöttek egymással.

A 23 esztendős kapus a mai napon már részt is vett NB I-es együttesünk edzésén.

Névjegy
Név: Dibusz Dénes
Születési idő/hely: 1990. november 16., Pécs
Poszt: kapus
Mezszám: 90
Korábbi klubjai: PMFC (2008-13), Barcs (2009/10 – kölcsönben)

Eddigi pályafutása

Dibusz Dénes a 2008/09-es szezonban, a másodosztályban debütált a PMFC első csapatában. Az akkor 18 esztendős kapus az NB II-es sorozat mellett a Magyar Kupában is szerepet kapott.
Dibusz a következő szezontól vált a Pécs elsőszámú kapusává. Az idény második fordulójában kapta meg a lehetőséget, amellyel sikerült élnie: a hátralévő 29 összecsapás mindegyikén az ő nevével kezdődött a baranyai gárda összeállítása. Ez az év duplán sikeres volt a kapus számára, hiszen a Péccsel feljutást ünnepelhetett.

Dibusz tehát egy szinttel feljebb bizonyíthatott. A játékos csapaton belüli helyzete az NB I-ben sem változott, a 2011/12-es és a 2012/13-as szezon alatt mindössze egyetlen bajnokit hagyott ki, és fiatal kora ellenére az NB I egyik legmegbízhatóbb kapusává vált.
A játékos teljesítménye együttesünk figyelmét is felkeltette, és a sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a felek ma szerződést kötöttek egymással.