magyarfutball.hu

2000.06.17 Babos Gábor a NAC Breda ajánlatát fogadta el!

forrás: A Színes Sport
Babos Gábor a NAC Bredához szerződött. Az MTK Hungária lejárt szerződésű, válogatott kapusa a hét elején döntötte el, hogy a holland csapat ajánlatát fogadja el - néhány napra ki is utazott a Rotterdam közelében fekvő Bredába -, majd pénteken régi és új klubja megegyezett az eladásáról, amivel hivatalossá vált: Babos Gábor négy évre a holland bajnokság élvonalába felkerült bredai klub játékosa lett.

Mint ismert, a NAC Bredának Henk ten Cate az új vezetőedzője. A holland edző javaslatára a bredaiak megkeresték Babost. A kapusnak más ajánlatai is voltak, menedzsere, Varga Sándor a spanyol Espanyol és a Sevilla, valamint a görög PAOK Szaloniki és Panioniosz érdeklődéséről számolt be Babosnak. Az MTK kapuvédője a szíve szerint a PAOK ajánlatára mondott volna igent, ám a görögök csak akkor vették volna meg Babost, ha el tudták volna adni lengyel kapusukat. Közben a Breda kitartóan ostromolta, naponta kereste telefonon Babost, aki végül elfogadta a hollandok szerződésajánlatát.

- Sokat töprengtem, gondolkodtam azon, melyik csapat mellett döntsék, most úgy érzem, hogy jól választottam - mondta Babos. - A NAC Breda első számú kapusnak szerződtetett, Henk ten Cate személye számomra garancia arra, hogy védhetek. Az Európa-bajnokság miatt Hollandia futball-lázban ég, kiváló stadionokban, remek körülmények között dolgozhatok, olyan csapatok ellen védhetek, mint az Ajax, a Feyenoord, a PS V vagy a Vitesse. Egy kissé úgy érezhetem majd magam, mint itthon Sopronban, ahol egy-egy meccsen rengeteg védenivalóm volt, több bravúrt is bemutathattam, remélem, most igazán meg tudom mutatni, hogy mire vagyok képes. Négy évre írtam alá, ám két év múlva lehetőségem lesz arra, hogy megfelelő ajánlat esetén más klubba igazoljak. Bízom benne, hogy jó ugródeszka lesz a kisváros csapata.

Babos Gábor a jövő héten még a Hungária körúton edz - igaz, már nem az MTK-val, hanem külön -, majd június végén költözik ki Bredába.