magyarfutball.hu

2015.08.18 Vécsei Bálint a Bolognába igazolt!

Középpályásunk Itáliában folytatja pályafutását

Vécsei Bálintot az olasz élvonal újonca, a nagy múlttal rendelkező, a Honvédhoz hasonlóan 1909-ben alapított FC Bologna szerződtette. Az olaszok ma több éves megállapodást írtak alá a Honvéd középpályásával, akit rögtön kölcsönadnak az olasz harmadosztályban szereplő, és a másodosztályba igyekvő Leccének.

Vécsei Bálint 2008-ban került a Magyar Futball Akadémiára. Technikai tudása és játékkészsége hamar lehetővé tette, hogy bemutatkozzon az NBI-ben. Bálint 17 éves korában, 2011 tavaszán debütált a legjobbak között, ahol azóta már közel 100 meccset játszott. 2013-ban tagja volt annak a csapatnak, amely bronzérmet szerzett a bajnokságban.

Középpályásunk végig járva a szamárlétrát, a korosztályos válogatottak után, 2014 nyarán, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett játékosok közül elsőként bemutatkozott a felnőtt válogatottban. Bálint Albánia és Kazahsztán ellen is győztes meccsen (1-0, 3-0) lépett pályára.

Tehetségét több alakalommal is elismerték, így 2009-ben a Bányai-díjat, 2010-ben Puskás Ferenc díjat, és 2012-ben a Nemes-díjat vehette át.

Vécsei Bálint további pályafutásához sok sikert kívánunk!