magyarfutball.hu

2014.05.15 Biztonsági tartalék, de így is nagyon boldog

Pintér Attila, szövetségi kapitány kijelölte a május 22-i Magyarország-Dánia (Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20.15) mérkőzésen számításba vett, 26 mezőnyjátékosból és 4 kapusból álló keretet.

Honlapunk az Haladás fiatal támadójával beszélgetett a kerethirdetést követően, aki elárulta, igaz csak biztonsági tartalék a válogatottnál, de így is nagyon boldog. Radó András a hétvégi Ferencváros elleni összecsapásról is ejtett pár szót.

- Engedd meg, hogy gratuláljak Pintér Attila Dánia elleni meghívójához! Hogy fogadtad a hírt?
- Köszönöm szépen! Igazából biztonsági tartalék vagyok a válogatottnál, de annak is nagyon örülök, hogy ott lehetek a bő keretben, és gondolt rám a kapitány – mondta az nb1.hu-nak Radó András.

- Ezek szerint még várni kell a debütálásra a felnőtt válogatottban?
- Nem tudom, hogy be tudok-e mutatkozni már Dánia ellen, a legfrissebb információim szerint nem is utazok a csapattal Debrecenbe, csak akkor, ha valaki megsérül a keretből.

- Milyen találkozóra számítasz?
- Dánia nagyon erős csapat, főleg fizikálisan kiemelkedő. Kiváló játékosai vannak, top csapatokban edződnek. Nehéz találkozóra számítok, de van esélyünk a sikerre, itthon nyernünk kell.

- A Haladásra is nehéz meccs vár a hétvégén, a Ferencváros látogat a Rohonci útra. Hogy látod az esélyeket?
- A Fradi nagyjából hozzánk hasonlóan szerepelt eddig a bajnokságban, igaz, számára plusz motivációt jelenthet, hogy esélye van az Európa Liga-indulásra, amihez meg kell nyernie a hátralévő két összecsapását. Mindenképpen jó színvonalú meccsre számítok, reméljük a pálya is megfelelő lesz a találkozóra.

- Említetted a pálya minőségét. Gondolom az időjárást illetően Szombathelyen sem jobb a helyzet, mint az ország többi részén…
- Egyáltalán nem. Mára, illetve holnapra mondják még a rossz időt, biztos mély lesz a talaj, de remélem nem annyira, mint a múlt hétvégén a Paks ellen.

- A Paks ellen látszott, hogy nem fekszik nektek a mély talaj. Mi az oka?
- Igazából nem is azzal volt a gond, hogy mély volt a talaj, hanem, hogy hatalmas tócsák voltak, amin nem tudott érvényesülni a mi rövid passzos, kombinatív játékunk. A támadó zónában nem tudtuk felépíteni a támadásokat, nem feküdt nekünk ez a vizes pálya.

- Az utóbb időben nagyon sokszor merült fel a neved a Ferencvárossal kapcsolatban. Mivel a Fradi ellen játszotok, felmerül a kérdés: mit tudsz mondani a jövőddel kapcsolatban?
- Erről jelenleg nem szeretnék semmit sem mondani.