magyarfutball.hu

2022.06.17 Gosztonyi András távozik Kisvárdáról!

Távozik az aktuálisan eddig a pillanatig egyhuzamban a legrégebb óta Kisvárdán futballozó játékosunk, Gosztonyi András. A 31 éves szélsőnek lejárt a szerződése, amit a felek nem hosszabbítanak meg.

Az U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András 2016 nyarán érkezett a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawtól az akkor NB II-es Kisvárdához, ahol elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy csapatunk 2018-ban feljutott az élvonalba. Goszi további két éven keresztül alapembernek számított az NB I-ben is, második kisvárdai játékosként érte el az ötven meccses jubileumot. A 2020 júniusában elszenvedett sérülése után már nem tudott folyamatos játéklehetőséghez jutni az élvonalban, pedig teljesen felépült, egészséges a lába. Ebben az idényben már jobbára az NB III-as csapatunkban szerepelt. Távozó játékosunk az NB I-ben 59 meccsen szerepelt kisvárdai mezben, 2875 percet töltött a pályán, öt gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. Az NB II-es mérkőzésekkel együtt 108 kisvárdai bajnokit játszott, azokon 15 gólt ért el.

Sosem titkolta, hogy sokat kapott Kisvárdától, többször állt jótékonysági kezdeményezések élére, az első Covid-időszakban az elsők között segítette pénzadománnyal a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházat. Teljesítményével és emberi tulajdonságaival örökre bezárta magát a szívünkbe és – minek is tagadná –, ő is a kisvárdai embereket és a klubot. Az itteni éveket soha nem fogja tudni elfelejteni, és nemcsak azért, mert pályafutása során itt töltötte el a leghosszabb időt, hanem mert két fia, Barnabás és Benedek születési helye erre mindig emlékeztetni fogja.

A klubtól is nehéz szívvel engedjük el Goszit, de az élet és a futballista pályafutás már csak ilyen, olykor szembe kell nézni a távozással.

„Köszönöm szépen ezt a hat szép évet, amely során részese lehettem Kisvárdán a klubtörténetnek, külön is Révész Attila sportigazgatónak, aki megadta számomra ezt az esélyt. Örökre a szívembe zártam a várost, a klubot és a szurkolókat, remélem, a búcsúm nem végleges, és találkozunk még” – köszönt el kissé elérzékenyülve Gosztonyi András.

Goszi! Mi is mindent köszönünk, további pályafutásodhoz sok sikert kívánunk, ahogy a magánéletedhez is!



GOSZTONYI ANDRÁS

NB I-es mérkőzéseinek/góljainak száma: 209/19

Kisvárdán játszott tétmérkőzéseinek/góljainak száma: 147/24

Az NB I-ben: 59/5

Az NB II-ben: 49/10

Az NB III-ban: 26/6

A Magyar Kupában: 13/3

https://www.youtube.com/watch?v=IW8gXCbXroQ