magyarfutball.hu

2006.06.27 Kemenes: Két évet adtam magamnak

Nagy meglepetésben volt része hétfőn Kemenes Szabolcsnak. Kapusunk ugyanis meghívást kapott a magyar labdarúgó válogatott keretébe, amely csütörtökön Siófokon hírverő meccseket játszik.

- A másik telefonomra jött az üzenet, hogy a válogatott menedzsere, Magyar Zoltán visszahívást kér – mondta 20 éves kapusunk a 100%Fradinak. – Zoli bá’-val régóta ismerjük egymást, ezért meg sem fordult a fejemben, hogy a válogatottság miatt keresett. Aztán ő mondta, hogy Bozsik Péter szeretné, ha csatlakoznék a kerethez, és bevallom őszintén, sokáig el sem hittem mindezt.
Mennyi esélyt látsz rá, hogy lehetőséget kapsz?
- Ma este megyünk le Siófokra, ahol csütörtökön vár ránk egy 2x60 perces hírverő meccs a Kaposvár és a Siófok ellen. Mivel így összesen 120 perces lesz a mérkőzés, úgy gondolom, hogy talán beállhatok a kapuba. A felkészülés elején járnak még mindenhol, ezért nem hiszem, hogy valaki végigjátszaná mindkét, egyórás félidőt. Végh Zoli mellett én vagyok a másik kapus a keretben, remélem, beszállhatok majd, bár akkor se lennék csalódott, ha egyetlen percet sem védenék.

Mit jelent az életedben ez a meghívó?
- Korábban két évet adtam magamnak, hogy kiharcoljam magamnak a kerettagságot, azaz valahol legbelül mindig készültem rá. A futball érdemi része valahol mindig is az edzés, ezért nap mint nap úgy dolgozok, hogy a kitűzött komoly céloknak megfeleljek. Most mégis kissé hirtelen jött ez a meghívó, és ehhez a dolgok szerencsés alakulása is erősen kellett. Kezdődött azzal, hogy visszakerültem az Üllői útra, aztán ahogyan Szűcs Lajos helyét átvehettem a Fradiban, most pedig itt ez a válogatott meghívás. Bár mindig keményen készülök a tréningeken, mégis óriási ajándék ez számomra az élettől.