magyarfutball.hu

2006.08.08 Márkus Tibor: irány Ciprus!

Dörzsölhetik a tenyerüket a ciprusi bajnokcsapat, az Apollon Limassol vezetői, hiszen olyan támadót sikerült szerződtetniük, aki az ellenfél kapuja előtt igen veszélyes. A ciprusi klub menedzserei természetesen tisztában vannak Márkus Tibor képességeivel, és kettő plusz egy éves szerződést kínáltak a 28 esztendős csatárnak, aki hétfő éjszaka el is utazott Ciprusra.

„Első lépésként orvosi vizsgálaton kell átesnem, de bízom benne, hogy minden rendben lesz – mondta első ciprusi napjának programját Márkus Tibor. – Szombaton kezdődik a bajnokság, és az Ethnikosz ellen már számítanak a játékomra. Igaz, a csapatból nem találkoztam még sem játékossal, sem vezetővel, csupán Korolovszky Gáborral beszéltem telefonon, és ő mondta, hogy helyet kaphatok a támadósorban.”

Cipruson – Zavadszky Gábor egykori csapatánál – is elsősorban gólokat várnak a korábban Finnországban is légióskodó Márkustól, aki nem tagadja, nemcsak ő, a Tatabánya is jól járt az üzlettel.

„Természetesen nem a pénz vezérelt, hanem a jobb körülmények – tette hozzá a támadó. – A ciprusi futball előrébb tart, mint a miénk, legalább is klubszinten. A mérkőzéseken a gyorsaság és keménység dominál, ami nincs ellenemre. A jelenlegi magyar körülményeket nézve jól döntöttem, amikor aláírtam a szerződést. És hogy miért éppen Ciprus? A nyáron több külföldi ajánlatom is volt, de a limasszoli volt a legkedvezőbb. Most ez a lehetőségem adódott, amelyet szeretnék meglovagolni, és nem akarnak csalódást okozni.”