magyarfutball.hu

2020.09.23 Márkus Tibor lett a Budaörs vezetőedzője!

Kedden dőlt el, hogy Bognár György távozik a BSC éléről. Távozását követően Márkus Tibor veszi át a csapat irányítását, így már a hétvégi Soroksár elleni bajnokin is ő irányítja a csapatot.

A fiatal szakember eddig is vezetőedzői titulussal dolgozott a csapatnál, mostantól azonban a teljes irányítás is az ő kezében összpontosul. Nem lesz ismeretlen számára a terep, hiszen korábban néhány mérkőzésen már irányította a BSC-t.

Sok siker kívánunk neki ismét csapatunk élén!

Gyorsan zajlottak az események a héten, hogyan élte meg a csapat az edzőváltást, illetve te magad?
Voltak információim arról, hogy Bognár Györgyöt megkeresték, hiszen napi kapcsolatban voltunk, így naprakész voltam a történésekkel. A játékosok szemszögéből nyilván hirtelen történt a váltás, meglepetésként érte őket. Ettől független profi játékosok révén alkalmazkodtak az új helyzethez, a héten már én vezényeltem az edzéseket, és abszolút elégedett vagyok mind a munkájukkal, mind a hozzáállásukkal.

Feltételezem szóltál egy-két szót az öltözőben a fiúkhoz, mi hangzott el?
Igyekeztem megnyugtatni őket. Semmi okuk az aggodalomra, továbbra is maradunk azon az úton, amin elindultunk. Hasonló elképzeléseim vannak, mint amilyen Bognár Györgynek voltak, elvégre szinte az „ő nevelése” vagyok, ami az edzői szakmát illeti. Szóval nem kell nagy változásokra számítaniuk a játékosoknak.

Hogy fog kinézni a stáb, kik lesznek a segítőid?
Szabó Balázs marad a kapusedző, sokat segített nekem a héten is, ő ugye egyben a csapat játékosa is. A vezetőséggel egyeztetve arra jutottunk, hogy én választhatom ki a másodedző személyét, amire napokon belül fény derül.

A hétvégén a Soroksár ellen „debütálsz” a kispadon, milyen mérkőzésre számítasz?
Tisztában vagyunk a Soroksár erősségeivel, egy nagyon jó futballt játszó együttesről van szó, egy igazi „játszós” csapat. Minden meccsen a saját játékukat játsszák, nem az ellenfélhez igazítják a taktikájukat. Mi is csak saját magunkkal foglalkozunk, és továbbra is győzelemre játszunk, ahogy eddig is tettük, legyen bárki az ellenfél.