magyarfutball.hu

2014.08.19 Feltámad a futball Végegyházán

Ünnepre készülnek vasárnap Végegyházán, ahol harmincnégy év után ismét hivatalos bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendeznek. Már csak a mai negyvenesek és annál idősebbek emlékeiben vannak meg a korábbi nagy csaták, azóta nem hangzott el a „Hajrá Végegyháza!”, azóta nem csattant fel taps a nézőtéren.

A hajdan zöld gyep kiszáradt, gaz lepte el a pályát és környékét, úgy tűnt Végegyháza végleg eltűnik Békés megye futballtérképéről. Mracskó Mihály ugyan soha nem futballozott hivatalos találkozón Végegyházán, pályafutását a közeli Mezőkovácsházán kezdte el, de a hétvégén megadatik neki, hogy 46 évesen futballozzon szülőfalujában.

A Békéscsabai Előre és a Győr huszonötszörös válogatott labdarúgója nagy szerepet vállalt abban, hogy új élet költözzön a végegyházi sporttelepbe, hogy augusztus 24-e igazi piros betűs ünnepként kerüljön bele a község aranykönyvébe.

— Többen felvetették, hogy szívesen fociznának, egyre nagyobb számban érdeklődtek — mondta a profiként Kínában is megforduló Mracskó Mihály. — A szót tett követte, az ötletet, hogy alakuljon meg a sportegyesület, a helyi képviselők, a polgármester elé vitték, ahol megkapta a szükséges jóváhagyást, támogatást, s jó egy éves készülődés után ma ott tartunk, hogy a tizennégytől a negyvenhat évesig huszonkét labdarúgó szerepel a keretben, s mintegy huszonöt-harminc gyerekből álló utánpótlással rendelkezünk.

A csapat szinte teljesen helyiekből áll, mindössze a csatár Kiss István és a kapus Stumpf Gábor „idegen”. Az edzői feladatokat játékosként Mracskó Mihály látja el, segítője Szabó József.

— Nagyon várja már mindenki a vasárnap 17 órát, amikor összecsaphatunk a Medgyesbodzás-Gáborteleppel. Reméljük, hogy megtelik a pálya környéke, s a szépen felújított sporttelepen legalább kétszázan buzdítanak majd bennünket — bizakodott Mracskó Mihály.