magyarfutball.hu

2013.05.30 Bemutatkozott az új tulajdonos - Mészáros távozik

Immár nem titok, ki az NB I-ből kieső Egri FC új tulajdonosa. Kósa Sándor nagykovácsi vállalkozó elmondta, jelenleg ő látja el az ügyvezetői teendőket, Kocsis Zoltán már nincs a klubnál, mint ahogy Mészáros Ferenc, a korábbi vezetőedző sem - a jövőben Vojtekovszki Csaba irányítja majd a szakmai munkát. A klub átvilágítása folyamatban van, a cél pedig immár az, hogy az NB III-ból jusson fel az együttes a másodosztályba, majd később az NB I-be.

Mint kiderült, Kósa Sándor 46 éves nagykovácsi illetőségű vállalkozó lett az Eger új többségi tulajdonosa, aki beszámolt a legfontosabb változásokról.

– Átvettem az angol John Marshall 75 százalékos tulajdonát. Május 24-től Kocsis Zoltán már nincs funkcióban, a klub ügyvezetését is ellátom. Sajnos az NB II-es licenc a szigorú szabályok miatt több okból nem sikerült, így a célunk nem lehet más, mint az NB III-ban elindulva egy év alatt feljussunk a profik táborába az NB II-be. Eldőlt, hogy a Mészáros Ferenc, Vas László edző páros közös megegyezéssel távozik Egerből. A csapat új vezetőedzője Vojtekovszki Csaba. Az utánpótlásért továbbra is Horváth Tamás felel. Klubmenedzserként számítok Tóth Dénes munkájára, aki nagyon sokat segített az elmúlt napokban. Az önkormányzattal normális korrekt kapcsolatra törekszem. A klub anyagi és jogi átvilágítása folyamatban van, mindenkivel törekszünk a megállapodásra. Folytatni szeretnénk a világítás kiépítését, mivel ez feltétele lehet a további stadion fejlesztéseknek. Szégyen hogy a jelenlegi állapotba jutott az egri labdarúgás, de most már tekintsünk előre.

Az új tulajdonos tisztában van vele, rövid távon aligha jelent üzletet a klub.
– Két hete érkeztem. Megszerettem Egert, úgy éreztem segíteni kell. Tóth Dénes szívén viselte a klub sorsát, sokat dolgoztunk a megoldásért. Sok ember életéről van szó focisták, hozzátartozók, klubban dolgozók. Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg ez nem tűnik jó üzletnek. Inkább presztízskérdés napjainkban. De idővel akár jó is lehet. Cél egy éven belül az NB II, majd később jöhet az NB I. A foci az üzlet, a tulajdonos pénzt szeretne kivenni.