magyarfutball.hu

2024.02.21 Mátyus János lett a Pécs új vezetőedzője!

A 49 éves, pro licences szakember legutóbb a Kisvárdát irányította az élvonalban. Korábban volt a Budafok trénere, amelyet a MOL Magyar Kupában egészen a döntőig vezetett. Ezt megelőzően dolgozott Sopronban, illetve az NB II-es Szombathelynél, a Nyíregyházát pedig az NB I-ben, majd a kizárás után az NB III-ban és végül az NB II-ben is trenírozta, míg edzői karrierje Pápán indult.
kép
A győri születésű Mátyus János játékosként idehaza a Kispest-Honvédban, az FTC-ben, Győrött és Tatabányán futballozott, külföldön pedig a német Energie Cottbust, a skót Hibernian FC-t és az osztrák Admira Wackert erősítette. A keménykötésű védő tartalmas labdarúgó pályafutása során összesen 348 bajnokin lépett pályára, a válogatottban pedig 34 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, hátvéd létére ráadásul három gólt szerzett nemzeti színekben.

– Örömmel fogadtam el a PMFC felkérését, vezetőedzőként azon leszek, hogy stabilizáljuk a gárdát, és kirángassuk a kátyúból kissé megrekedt szekerünket – fogalmazott a szerződéskötést követően újdonsült trénerünk. – Meggyőződésem, hogy a keret többre hivatott a mostani szereplésnél, ezt pedig kemény és kitartó munkával szeretnénk bebizonyítani. Szükségünk van a szurkolók támogatására, akik képesek belehajszolni a fiúkat a győzelembe. Együtt előrébb léphetünk!

Mátyus Jánost sok szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes munkát kívánunk neki a PMFC vezetőedzőjeként!