magyarfutball.hu

2016.07.05 Lovrencsics Gergő a Fradihoz igazolt

Labdarúgó-csapatunk szerződést kötött Lovrencsics Gergővel, így a magyar válogatott szélső a Ferencvárosban folytatja pályafutását.
kép
Friss igazolásunk legutóbb a Lech Poznan labdarúgója volt. Négyéves lengyelországi karrierje alatt bajnoki címet és Lengyel Szuperkupát is nyert együttesével. Emellett begyűjtött két lengyel bajnoki ezüstöt és kétszer bejutott a Lengyel Kupa döntőjébe. A tavalyi idényben pedig az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

Lovrencsics részt vett a magyar labdarúgó-válogatottal a 2016-os Európa-bajnokságon is. A Portugália elleni 3-3-as döntetlen és a Belgium elleni nyolcaddöntő alkalmával is kezdőként lépett pályára.

Gera Zoltán, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Böde Dániel, Dibusz Dénes és Stanislav Sesták mellett így Lovrencsics Gergő a hetedik olyan játékosunk, aki ott volt a jelenleg is zajló kontinenstornán - Cristian Ramírez pedig a Copa Américán játszott.

Oliver Hüsing és Marco Djuricin után Lovrencsics Gergő személyében is egy olyan labdarúgót szerződtetett klubunk, aki a nemzetközi porondon szerzett tapasztalataival segítheti a mieinket a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban.


Névjegy
Név: Lovrencsics Gergő
Születési idő, hely: 1988. szeptember 1., Szolnok
Poszt: szélső
Nemzetiség: magyar
Korábbi klubjai: Budafok (2006-2008), PMFC (2008-2011), Lombard Pápa (2011/12), Lech Poznan (2012/13 – kölcsönben), Lech Poznan (2013-16)
Sikerei: lengyel bajnok (2015), Lengyel Szuperkupa-győztes (2015), Eb-résztvevő