magyarfutball.hu

2008.01.16 Majoros Árpád aláírta szerződését, a lengyel bajnokságban folytatja

Majoros Árpád a lengyel labdarúgó-bajnokságban folytatja pályafutását, aláírta két éves szerződését a 10. helyen álló Cracoviával. Az egyszeres válogatott középpályás nemrég a holland Willem II-nél volt próbajátékon, de végül a krakkóiakkal állapodott meg.

A Vasas és a ZTE korábbi futballistája decemberben már járt a lengyel együttesnél, akkor meg is győzte Stefan Majewski vezetőedzőt. Majoros Árpád már új csapatával készül, szombaton akár pályára is léphet a Piast Gliwice elleni felkészülési találkozón. A Cracovia január 25-én egy poznani tornán vesz részt, majd újabb négy barátságos találkozó után február 5-16. között Cipruson edzőtáborozik.

„Meg akartuk szerezni őt, de a tárgyalások nagyon sokáig tartottak. Örülök annak, hogy hozzánk került. Remélem, hogy jól játszik majd és sok örömöt szerez nekünk” – mondta Stefan Majewski vezetőedző, aki 1982-ben tagja volt a világbajnoki bronzérmes lengyel válogatottnak.

„A lengyel bajnokság jobb a magyarnál, és rám a válogatott is kedvező benyomást tett az Európa-bajnoki selejtezőben. Legfőbb célom, hogy bekerüljek klubom kezdőcsapatába – mondta Majoros a szerdai sajtótájékoztatón.

A 24 éves játékos a Vasasban és a ZTE-ben összesen 48 NB I-es találkozón lépett pályára, gólt nem szerzett.

Majoros Árpád új „munkaadója”, az 1906. június 13-án alapított Cracovia 1921-ben, 1930-ban, 1932-ben, 1937-ben és 1948-ban nyerte meg a lengyel bajnokságot.